Who’s Your Daddy: geinige todo-app voor de aanstaande vader

iPhone-app Who's Your Daddy begeleidt aanstaande vaders tijdens een zwangerschap met grappige tips, een agenda en handige hulpmiddelen.

Who's Your Daddy iPhoneAls je het onderwerp aanpakt, dan maar met een grijns op het gezicht. Who’s Your Daddy is een iPhone-app voor aanstaande vaders. Mannen die nog niet eerder vader zijn geworden, kunnen in de applicatie een traject van 290 dagen doorlopen met allerlei todo’s gericht op de partner, de toekomstige kleine… maar vooral ook jezelf. ‘De kleine weegt nu hetzelfde als een halve kip. Dan weet je wat je ter viering bij de snackbar kan bestellen.’

Het begint al bij de slogan: ‘The appy for a happy pappy’. De humor van Who’s Your Daddy is op het randje. Die zit ergens tussen geinig en tenenkrommend in.

Who's Your Daddy iPhone dashboardMaar achter de app zit best een serieuze gedachte. De applicatie positioneert zich als ‘een essentiële app voor toekomstige vaders’ en heeft elke dag en elke week in de zwangerschapsperiode tips die je vriendenleven en je aanstaande ouderschap combineren. De Engelstalige todo ‘ga vanavond even lekker uit met vrienden. Het moet van de app, zeg dat maar’ wordt gemengd met een tijdlijn in de app waarop je alle memorabele momenten vastlegt en zelfs kan kopiëren naar je iOS-agenda. Dan gaat het niet om de bos bloemen die je al in het begin voor haar koopt, maar natuurlijk wel de echo die wordt gemaakt. En een tip als ‘doe alvast een proefrit naar het ziekenhuis, voor als het moment daar is’, kan je zowel serieus als lacherig opvatten.

Het aardige is dat Who’s Your Daddy echt een goed uitgewerkte en stijlvolle app is. Een dashboard telt af naar de beoogde datum (tja, dat is natuurlijk wat tricky) en met knoppen er omheen raadpleeg je de dagelijkse tip, de op jou aangepaste weektip, de timeline van evenementen en een lijst met gereedschappen. Dat laatste is een visuele kopie van de todo-app Clear, waarin je zelf taken kan aanmaken, babynamen kan opslaan en een pufhulp onder de knop hebt. Het laatste dat je zou verwachten, is dat Who’s Your Daddy daadwerkelijk een leuke app is om te gebruiken – maar dat is het wel. Ook als je helemaal geen zin hebt in halve kip.

Downloaden: Who’s Your Daddy (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2014, 20:30
Categorieën Gezondheid en fitness, Kinderen
Onderwerpen space invaders, zwanger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.