iCulture speelt: Motion: The Moving Word Game en Stressmannetje

Motion: The Moving Word Game is een knap woordspel voor iPhone en iPad waarin je woorden maakt met letters die uit beeld dreigen te gaan.

Motion Moving Word Game header afbeeldingEens in de zoveel tijd komt er een woordspelletje uit dat het gewoon meteen heeft. Ken je Letterpress nog? Dat multiplayerspelletje voor twee spelers die online letters van elkaar veroverden, was bij de introductie in de App Store al zo’n beetje een succes. Ook in Nederland, ondanks de Engelse taal. Het nieuwe Motion: The Moving Word Game heeft die potentie ook, met vier speltypes. Uit Vlaanderen halen we vandaag het promospelletje Stressmannetje.

Stressmannetje: Het Spel

In Vlaanderen in de campagne Stressmannetje in volle gang. Het Belgische Lijn probeert aan te tonen dat het openbaar vervoer door de stad een stuk relaxter is dan met de auto… of lopend. En om dat kracht bij te zetten is er een gratis te downloaden en spelen iPhone- en iPad-spelletje. Of nou ja, kracht… Het spel doet wat het wil overbrengen. Het maakt je highscorepoging om zo ver mogelijk te rennen en springen door de stad, inderdaad graag zo lastig mogelijk.

ICS Stressmannetje Het Spel iOS

De eerste muntjes zijn al lastig op te pakken door de rare hoge sprongen van de hoofdpersoon, maar als er ook nog olievlekken, wegafzettingen en flitspalen onderweg staan die je van munten of je leven beroven, dan weet je dat highscorepogingen niet al te lang hoeven te duren. Voegt het echt wat toe aan al die andere renspelletjes die er al zijn? Nee.

Downloaden: Stressmannetje: Het Spel (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Motion: The Moving Word Game is lekker

Motion Moving Word Game iOSSoms komt er een woordspelletje uit dat ‘het’ gewoon heeft. Motion: The Moving Word Game heeft amper andere kleuren dan wit, donkergrijs en groen en steelt meteen de show met die minimalistische aanpak. Als je niet de oneindige modus te pakken hebt, zie je onderin ook nog een lijntje teruglopen die de resterende tijd aangeeft. En in de intro van het spel doet Motion wel heel erg denken aan zo’n ander lekker woordspelletje: Letterpress.

Qua spel niet. Nee, Motion draait om tempo. In de speltypes Normal en Hard race je tegen de klok om zoveel mogelijk punten te halen met je woorden. Dat doe je door in vijf kolommen steeds één letter aan te tikken. Als die letters samen een Engelstalig woord vormen, veeg je omhoog en krijg je punten. De grote truc is dat het veld in beweging is. Op een hoorbare, lange tel schuiven de kolommen omhoog en omlaag. Als je een nuttige letter ziet, echt, tik hem aan, want dan houdt een kolom op met bewegen totdat je het woord verstuurd hebt. Als het je te stressvol is, kan je de Infinite modus spelen en vervalt de timer. De laatste optie is de Multiplayer voor twee spelers op één apparaat, waarbij je tegenover elkaar zit en om de beurt een woord raadt. Degene die geen woord heeft gemaakt voor de tijd op is, verliest. Leuk, ook omdat je letters die je zelf gebruikt voor anderen onbruikbaar maakt.

De eindstand van de multiplayer had beter in beeld gemogen, we willen ook nog Game Center-integratie en Motion schreeuwt natuurlijk om een Nederlands woordenboek. Maar het is alsnog een van de leukste woordspelletjes van de afgelopen tijd.

Downloaden: Motion: The Moving Word Game (€0,89, geen in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2014, 19:15
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.