MijnExamenTrainer Geschiedenis voor leerlingen vmbo, havo en vwo

Met MijnExamenTrainer Geschiedenis voor iPhone kunnen leerlingen van het vmbo, havo en vwo leren en oefenen voor het aankomende examen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

examentrainerHalf mei is het zover. Dan doen leerlingen op het vmbo, havo en vwo eindexamen in verschillende vakken. Slagen doe je door te leren, maar dat hoeft natuurlijk niet alleen met een boek. Voor het eindexamen geschiedenis, dat op 19 mei zal plaatsvinden, bestaat sinds enige tijd ook een app voor iPhone, die nu is aangevuld met de meest recente examenstof. In MijnExamenTrainer Geschiedenis, dat door geschiedenisleraren Bram en Bart is gemaakt, kunnen leerlingen van ieder niveau video’s over de examenstof bekijken en toetsen afleggen.

De betaalde versie van de applicatie bevat 23 video’s voor het vmbo en 18 video’s voor havo/vwo, terwijl de gratis versie maar een kleine selectie video’s en oefenvragen heeft. In de video’s wordt gesproken tekst vaak gevisualiseerd door belangrijke begrippen te arceren en bijbehorende afbeeldingen te laten zien. Na het bekijken van iedere video kun je jouw kennis testen met allerlei oefenvragen en bronnen. Uiteindelijk dekt de betaalde versie volgens de docenten alle examenstof voor de 19e mei af.

voorbeeldvideo

Maar voor de vlag kan worden uitgehangen moet er natuurlijk eerst worden geoefend. Wie de app opent kan meteen aangeven of hij vmbo, havo of vwo doet, om daarna te kiezen welk van de jaarlijkse overkoepelende onderwerpen je mee wilt beginnen. Bijvoorbeeld Staatsinrichting en Verzuiling, Historisch Overzicht (beide vmbo), De Republiek of De VS 1865-1965 (beide havo/vwo). Ieder thema is opgedeeld in aparte hoofdstukken, die elk een eigen leervideo en oefenvragen hebben. Voor wie liever op de laptop oefent hebben de docenten van MijnExamenTrainer ook een eigen YouTube-kanaal met leervideo’s.

Downloaden: MijnExamenTrainer Geschiedenis Lite (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: MijnEindexamenTrainer Geschiedenis (€4,49, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2014, 15:37
Categorie Onderwijs
Onderwerp studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.