VGZ Mindfulness voor iPhone en iPad: oefeningen om te ontspannen

VGZ Mindfulness voor iPhone en iPad wil mensen helpen met ontspannen en zelfbewust zijn. In de app kun je 25 ingesproken oefeningen doen.

vgzVGZ Mindfulness is een nieuwe app van zorgverzekeraar VGZ die mensen wil helpen met “in het hier en nu leven” en beter om te gaan met stress. Met behulp van ingesproken meditatie-oefeningen wil de app je via een programma meer ontspannen en zelfbewust maken. Het totale programma beslaat vijf weken en bestaat uit 25 oefeningen, die je via de app in je agenda kan zetten. De oefeningen zelf variëren van ademhalingsoefeningen en meditatie tot bewegingsoefeningen en duren hoogstens 15 minuten.

Oefeningen die je goed bevallen kun je favoriet maken door op het scherm te tikken als een oefening aan het afspelen is. Als je nu op het hartje tikt kan je deze oefening later eenvoudig nogmaals doen, of kan je na die vijf weken doorgaan met de oefeningen die voor jou het beste werken. Als je geen zin hebt om een vast programma te volgen, of liever zelf kiest wanneer je een oefening wil doen kun je via het menu linksboven op “Selecteer oefening” tikken. Daarna kun je aangeven hoeveel minuten je hebt, welk doel je ermee wilt bereiken – rust of helderheid- en de omgeving waar je je bevindt. Je kunt bij omgeving kiezen uit trein, werk en thuis. De Mindfulness app past de oefening die je krijgt hierop aan, zodat je geen ingewikkelde yoga-oefening in de trein hoeft te doen.

menuoefening

De VGZ Mindfulness is rustig vormgegeven met een helder ontwerp. Jammer dat het frisse kleurgebruik niet in het appicoon is doorgevoerd, dat alleen de mosterdgele kleur van het VGZ-logo heeft gekregen. Naast de oefeningen en het programma vind je in het menu ook nog een heleboel informatie over stress en ontspannen bij “Goed om te weten” en “Over Mindfulness”. Het is ook mogelijk om oefeningen met anderen te delen via Facebook, Twitter en e-mail. De oefeningen in de app zijn overigens allemaal ingesproken en hebben geen leesbare teksten. We kunnen ons voorstellen dat dit beter werkt bij meditatie, maar het betekent wel dat je onderweg op of het werk een koptelefoon bij je moet hebben.

Een alternatief voor VGZ Mindfulness is De Mindfulness App, een app van €1,79 die in veel landen wekenlang de bestverkochte gezondheidsapp in de App Store was.

Downloaden: VGZ Mindfulness (gratis, universeel, iOS 6.0+)

favorietenoefeningen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2013, 10:53
Categorie Geneeskunde
Onderwerpen meditatie, ontspannen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.