Weerplaza geeft buienkaarten aan iPhone-apps die Buienradar terugtrekt

Weerplaza staat gratis zijn weerkaarten en data af aan app-ontwikkelaars die niet langer gebruik kunnen maken van de gegevens van Buienradar. De site wil ontwikkelaars aanmoedigen tot nieuwe weer-apps.

Weerplaza weerkaart Buienradar iPhone gegevensDe website Weerplaza.nl duikt in het gat dat Buienradar achterlaat, nu eigenaar RTL de weergegevens van Buienradar niet langer wil afstaan aan andere apps. Weerplaza stelt per direct zijn weergegevens, waaronder radarbeelden van de KNMI, beschikbaar voor ontwikkelaars van iPhone-applicaties. Dat laat Sjoerd Huininga van Weerplaza weten aan iPhoneclub.nl. “Weerplaza geniet van de grote verscheidenheid aan mobiele weer-applicaties die gemaakt wordt. We willen dit graag aanmoedigen.”

Huininga tegenover iPhoneclub:

“We zijn op het moment druk bezig om in contact te komen met de verschillende ontwikkelaars die als gevolg van RTL’s nieuwe beleid hun app dienen te verwijderen. Een eerste samenwerking met ontwikkelaars is al een feit.”

Het wordt nog niet gezegd over welke applicatie het gaat.

Eigenaar RTL voert een nieuw beleid omtrent de gegevens van Buienradar op de mobiele telefoon. De website stelde haar data zoals weerkaarten eerder gratis beschikbaar aan andere app-ontwikkelaars, maar heeft die makers inmiddels laten weten dat ze de gegevens niet langer vrijgeven. Buienradar zou de concurrentie van andere apps niet meer aankunnen.

Een paar weken geleden bracht Weerplaza een eigen weer-app uit voor de iPhone en iPod touch. Die wordt per direct gratis aangeboden. De applicatie krijgt binnenkort een update voor uitgebreide informatie over skigebieden wereldwijd. De toegang tot die informatie zal beschikbaar komen middels in-app aankopen.

Downloaden: Weerplaza (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2011, 11:31
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, regen, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.