Weekmenu 2.0: meer Facebook-functies, makkelijker zoeken

De Weekmenu-app van Sanoma heeft een update gekregen. Versie 2.0 bevat diverse verbeteringen, zoals een betere zoekfunctie, betere koppeling met Facebook en aanpassingen voor iOS 6 en iPhone 5.

weekmenu icoonDe iPhone-app Weekmenu heeft een update gekregen naar versie 2.0. In de nieuwe Weekmenu-app is feedback van gebruikers verwerkt en de app is meteen aangepast voor iPhone 5 en iOS 6. Weekmenu is een app die je elke werkdag een maaltijd voorschotelt, zodat je zelf niet meer hoeft na te denken. Het zijn makkelijke menu’s, waarvoor je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Eénmaal per week krijg je een waarschuwing dat het nieuwe weekmenu klaarstaat, zodat je naar de supermarkt kunt gaan alle benodigdheden in één keer in te slaan. In de nieuwe versie van de app vinden we een nieuwe zoekfunctie zodat je gemakkelijker kunt filteren op bijvoorbeeld vegetarische gerechten.

Je bent overigens niet verplicht om het weekmenu te volgen, zoals je wordt voorgeschoteld. Aan de hand van het aantal keren toegevoegd kun je zien hoe populair gerechten bij andere gebruikers zijn. Zie je iets wat je aanspreekt, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om van het voorgeschotelde menu af te wijken en op eigen houtje iets te zoeken uit de receptencollectie.

recept weekmenuJe kunt in de vernieuwde app ook teruggaan naar het verleden: “Wat was die lekkere zuurkoolschotel van een paar weken geleden ook alweer?” Je bladert terug en ziet wat er in voorgaande weken op het menu stond. De app geeft ook tips, die je naar wens kunt opslaan in je favorietenlijst.

Ga je eenmaal aan de slag met een bepaalde maaltijd, dan vind je voortaan in de lijst met benodigdheden welke pannen, schalen en andere kookattributen je nodig hebt. Per bereidingsstap is een kookwekker aanwezig, zodat je onderdelen van de maaltijd op tijd klaar hebt. En er is een nieuwe kookstand in de app toegevoegd, zodat je de bereidingsstappen makkelijker kunt volgen. Maar een iPad-versie van de app is er nog niet, terwijl dat juist bij het koken wel van pas komt (makkelijker af te lezen, minder bukken om op het kleine schermpje te kijken, meer stappen in beeld). Wil je een recept zelf aanpassen, dan kan dat, want in de nieuwe versie van de app kun je zelf ingrediënten toevoegen. Bijvoorbeeld het vervangen van gehakt door nepgehakt.

Wil je je kookervaringen delen, dan is er een link naar Twitter en Facebook aanwezig bij elk recept. Als je de koppeling maakt met Facebook kun je bovendien via de Weekmenu-app op Facebook zien wat je de komende dagen gaat eten en kun je kijken wat je Facebookvrienden lekker vinden. Er wordt een automatische backup van je favoriete gerechten gemaakt op Facebook – misschien niet de meest logische plek om dat te doen, als je je eetgewoontes liever privé houdt.

Downloaden: Weekmenu 2.0 (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2012, 10:00
Categorie Lifestyle
Onderwerp recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.