Week Calendar verwijdert maand- en dagoverzicht na aandringen van Apple [Update]

Week Calendar heeft ongewenst een metamorfose ondergaan. Het dag- en maandoverzicht is weggehaald omdat Apple de app anders niet wil goedkeuren.

week calendarDe app Week Calendar heeft niet langer een dag- en maandoverzicht. Ontwikkelaar UtiliTap moest de overzichten weghalen uit de app, anders zou de app niet langer verkrijgbaar zijn. Het oude maandoverzicht is in versie 4.0.1 vervangen door een mini-maandoverzicht en het dagoverzicht is momenteel niet meer in de app aanwezig.

Er wordt gewerkt aan een compleet vernieuwd dagoverzicht, dat de goedkeuring van Apple wel kan wegdragen. Wie daarvoor suggesties heeft, kan zich wenden tot de ontwikkelaar, zo valt te lezen in de omschrijving in de App Store.

Week Calendar is een app van een Nederlandse ontwikkelaar, die juist populair is vanwege de duidelijke overzichten. Ook bij de iPad-versie Week Calendar HD liep ontwikkelaar UtiliTap al eens tegen de reviewcommissie van Apple aan. Toen was het probleem, dat de plaatsing van knoppen, tekstgebruik en schermlay-out volgens Apple teveel lijkt op de standaard agenda-app.

Andreas Verhoeven van Utilitap heeft op verzoek van iPhoneclub de volgende verklaring over de plotselinge aanpassing gegeven:

Een kleine 2 weken geleden kwam uit het niks bij ons het bericht binnen dat Apple de app zou verwijderen, omdat een bedrijf (“Apple” zelf dus) geklaagd had. Aangezien we dit al eerder hadden gehad met de HD versie en daar eigenlijk nooit contact over kunnen hebben met iemand van Apple, zijn we direct dagenlang aan het bellen en e-mailen gegaan. Uiteindelijk hebben we via-via een reply weten te krijgen van een advocaat van Apple:

– het “oude” maandoverzicht van Week Calendar is niet meer toegestaan
– het dag overzicht lijkt teveel op Apple’s kalender

Gelukkig heeft Week Calendar sinds versie 4 een volledig nieuw maandoverzicht, dus hebben we onder druk moeten besluiten om het oude overzicht te verwijderen en het nieuwe overzicht standaard te maken. Het weekoverzicht kan momenteel als dagoverzicht dienen, door in te zoomen via pinchen of dubbel-tappen. Door onze eerdere ervaringen met Apple hebben we besloten om zo snel mogelijk aan de wensen van Apple te voldoen om erger te voorkomen.

Het ‘oude’ maandoverzicht wordt echter door 100den apps in de App Store momenteel gebruikt. We hebben geen idee of we deze apps ook moeten verwijderen. Het dagoverzicht is ons inziens een vreemde beslissing, aangezien elke kalendar app op iOS, Windows, OSX etc precies hetzelfde dagoverzicht heeft. Zeer waarschijnlijk heeft de grote populariteit van Week Calendar iemand bij Apple getriggered, omdat hun eigen apps hier natuurlijk tegen schril bij afsteken.

Downloaden: Week Calendar (€1,59)
Tipgever: skipthecharades

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2011, 21:38
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.