iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Week Calendar: nieuw actiemenu en afspraken delen via SMS

De Nederlandse agenda-app Week Calendar voor de iPhone is voorzien van een enorme stapel vernieuwingen, zoals afspraken delen per sms.

Week Calendar 5.1 iPhone nieuwe functies agenda-appDe veelgeprezen Nederlandse agenda-app Week Calendar maakt het voortaan mogelijk om afspraken in je agenda te delen via iMessage of SMS. Voorheen kon je alleen afspraken per e-mail aan anderen verstrekken. Dankzij de integratie met WeekCal.com, is de afspraak voor een ander makkelijk in diens eigen agenda te zetten. Ook nieuw is de integratie met evenementen op Facebook. Die worden in de agenda weergegeven met het bekende logo en met een actie kan je meteen door naar de Facebook-app om daar het evenement te bekijken.


Zoals het een goede update van Week Calendar betaamt, is het nog maar een greep uit de vernieuwingen van de applicatie. Behalve doorverwijzen naar Facebook, kan Week Calendar namelijk ook afspraken doorsturen, en wel naar de todo-apps Things en OmniFocus. Een hele andere vernieuwing is weer dat je nu ook evenementen die hele dagen duren, kan voorzien van een standaard kleur en pictogram als je ze aanmaakt. Zo wordt de lijst met instellingen langer en langer.

Week Calendar 5.1 nieuw actiemenuDe belangrijkste update is misschien wel het nieuwe actiemenu. Als je nu een afspraak selecteert, krijg je een overzicht van acties in beeld die je met een afspraak kan doen, allemaal in typische iOS 6-stijl aangeduid met hun eigen pictogram. In de instellingen van de app kan je kiezen welke van de in totaal 40 (!) acties je in het menu wilt terugzien. Van snel de kleur veranderen tot een evenement kopiëren: het kan allemaal. Aansluitend is er ook een nieuwe Tijdsduurkiezer en die is erg handig. Als je de tijd van een afspraak verandert, kan je nu in een balk met standaardtijden scrollen. Zo kan je zonder gepiel van een eindtijd, meteen selecteren of een afspraak een kwartier duurt, een uur, 4 uur, 8 uur en ga zo maar door. Je kan zelfs handmatig extra lengtes toevoegen in de app. De toevoeging zie je alleen op de iPhone 5.

Week Calendar versie 5.1 moet soepeler draaien op de iPhone 4S en iPhone 4 en rekent af met een paar foutjes. De grootste fout waar Week Calendar nu voor moet wijken, is dat het niet té veel functies blijft introduceren. Het wordt zo langzaam aan moeilijker en moeilijker te vinden waar functies ook alweer zitten.

Downloaden: Week Calendar (€1,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.