WeatherSignal review iPhone

WeatherSignal wil het weer beter voorspellen met de iPhone 6

In onze beknopte WeatherSignal review zien we een simpele app die de luchtdruk meet van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het doel is een beter weerbericht.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WeatherSignal review iPhoneHet weer crowdsourcen, waarom zou je dat willen? Weermeetstations kunnen toch al nauwkeurig vastleggen wat voor een weer het is? Toch heeft de nieuwe iPhone-app WeatherSignal die ambitie. Die wil het weer beter kunnen voorspellen door gebruikers het weer te laten doorgeven. Maar wees niet bang: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus doen het werk wel voor je.

Dankzij de barometer

WeatherSignal is afkomstig van de ontwikkelaar achter de Wi-Fi- en verbindingsapp OpenSignal. Het ambitieuze project is er al langer voor Android, waarbij de applicatie op de Samsung Galaxy S4 bijvoorbeeld de temperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid en lichtintensiteit kan uitlezen. Op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus verzamelt WeatherSignal niet zoveel. De app meet alleen de luchtdruk. Dat gebeurt aan de hand van de barometer, en dat is ook waarom de applicatie niet werkt op oudere iPhones.

WeatherSignal review iPhone luchtdruk WeatherSignal review kaart

Of WeatherSignal veel data zal verzamelen van iPhone-gebruikers, is nog maar de vraag. Je bepaalt zelf hoe vaak de applicatie de informatie over de luchtdruk mag doorgeven, maar de app doet dat alleen als de app open staat. Niet op de achtergrond dus. Wel ligt de frequentie vrij hoog: als de app open staat, raadpleegt hij standaard elke 15 seconden de luchtdruk.

Conclusie WeatherSignal review

De informatie gaat niet alleen naar OpenSignal, maar wordt ook geanalyseerd door de Universiteit van Washington. De what’s in it for me-factor van de app is helaas niet zo groot. In de linkerpagina zie je de metingen van de afgelopen periode en op een kaart kan je metingen van de afgelopen uren, dag of week zien. Voor Android-bezitters is het in ieder geval leuk genoeg om de app te gebruiken. In Groningen zien we in het stadscentrum al verschillende meldingen van vandaag. Maar ga jij voor die informatie de app eveneens gebruiken?

Pluspunten

  • Het weer betrouwbaarder maken is een nobele intentie

Minpunten

  • Maar je hebt zelf niet zoveel aan de app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 15:25
Categorie Het weer
Onderwerpen opensignal, weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.