Castaway Paradise review iPhone iPad

Castaway Paradise is Animal Crossing voor iOS (Game van de Week)

In onze Castaway Paradise review voor iPhone en iPad zien we een leuk bouwspelletje op een vrolijk eiland met leuke buren. Animal Crossing voor iOS?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Castaway Paradise review iPhone iPadEen bouwspelletje, maar dan lekker langzaam en heel persoonlijk. Dat is Castaway Paradise van de Nederlandse ontwikkelaar Stolen Couch Games. Nintendo-fans zullen het spelletje heel anders weten te omschrijven: als Animal Crossing voor de iPhone en iPad. Het avontuur begint als je aanmeert op een vrolijk eiland.

Voor wat hoort wat

Castaway Paradise praten met vriendenDaar bouw je al snel een eenvoudig leventje op, met verrassend veel waarden van het echte sociale bestaan. Je voorziet in je voedsel door appels van een boom te plukken, groente en fruit te verbouwen in een moestuintje en kan je eigen stekkie helemaal naar je hand zetten met meubels en decoratie.

Oh ja, en ook niet over het hoofd te zien: je investeert in contact met de buren. De voor wat hoort wat-mentaliteit zit diep geworteld in Castaway Paradise. Je buurman wil zijn tuin graag schoon hebben en heeft in ruil daarvoor een leuk meubel te geef, het verkopen van vis geeft je geld om nieuwe kleding te kopen.

Conclusie Castaway Paradise review

Paradise Review iPhone huis inrichtenDe principes van Castaway Paradise verschillen niet van andere bouwspelletjes. Dat betekent dat je zo nu en dan flink moet wachten tot je weer wat kan doen en dat je die wachttijd ook kan inkorten met items en in-app aankopen. Daarin zal de Animal Crossing-liefhebber teleurgesteld zijn. Maar tegelijk is het wel een bewezen spelconcept. Het ís opnieuw het Smurfendorp, The Simpsons Tapped Out en al die andere managementspelletjes, maar dan kleinschaliger. Het gaat niet over het hele dorp, maar over jouw rol in het dorp. Gemengd met de scherpe en kleurrijke beelden en de schattige personages, is het alsof De Sims en de Fabeltjeskrant een liefdesbaby kregen. Er is genoeg dat je urenlang naar Castaway Paradise kan trekken.

Pluspunten

  • Leuke visuele stijl
  • Animal Crossing voor iPhone en iPad...

Minpunten

  • ... maar dan wel met in-app aankopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 15:24
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp gvdw

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.