WeatherPro toont weer (niet) op lockscreen van je iPhone

WeatherPro voor iPhone zegt vanaf versie 3.8 het weerbericht op het lockscreen te zetten, maar dat kan je met een korrel zout nemen.

WeatherPro iPhone iOS 7De hooggewaardeerde weerapp WeatherPro heeft een bijzondere nieuwe update gekregen. De iPhone-app zegt vanaf de nieuwe versie 6.0 het weer op de schermbeveiliging van je iPhone te kunnen weergeven. Het lockscreen dus, dat je ziet als je de iPhone uit standby haalt. Maar de manier waarop dat gebeurt, is minder spectaculair dan het lijkt en klopt feitelijk ook niet. Het weer wordt namelijk getoond in je schermbeveiliging, maar gewoon als bericht in je berichtencentrum (notification center).

De update-omschrijving van de nieuwe functie in WeatherPro is dus wat onduidelijk. De omschrijving impliceert dat je het weerbericht bijvoorbeeld te zien krijgt op een manier dat je een albumhoes te zien krijgt als je muziek luistert. Dat is technisch echter niet haalbaar op iOS 7 zonder dat WeatherPro de hele tijd muziek of geluid op de achtergrond afspeelt. En dat doet de app niet.

WeatherPro iPhone kaart parallax iOS 7Je hebt een Premium-abonnement nodig op WeatherPro om gebruik te maken van de nieuwe functie. Daarin betaal je 1,79 euro voor een kwartaal of 5,49 euro voor een jaar, voor onder andere extra weerkaarten. Maar je leest in de app niks terug over de daadwerkelijke update.

We krijgen de indruk dat de update gehaast in elkaar is gezet zodat WeatherPro de update nog voor de sluiting van de App Store 21 december tot 27 december kon uitbrengen. Je leest namelijk niks terug over de nieuwe functie nadat je de update hebt geïnstalleerd. Geen woord bij het activeren van een Premium-abonnement, geen omschrijving hoe je het scherm daarna activeert. Navraag bij ontwikkelaar MeteoGroup wijst uit dat je in de instellingen van de app de schakelaar ‘Notification Center’ moet aanzetten. Maar dan nog verschijnen de meldingen niet meteen in je berichtencentrum. De ontwikkelaar tweet ons dat de app eerst wil leren van je eigen gebruik van de app voordat je iets ziet.

“De functie is gebaseerd op een nieuwe iOS 7-mogelijkheid, waarin de app leert van je gebruik van de applicatie en op basis daarvan het weer op je lockscreen toont.”

Verder kan je na de update zelf bepalen of je het parallax-effect in de applicatie in- of uitschakelt, wat invloed heeft op het meebewegen van de kaarten. WeatherPro versie 3.8 is ten slotte voorzien van optimalisaties voor iOS 6 biedt ondersteuning voor 64 bit onder iOS 7 voor de iPhone 5s.

Downloaden: WeatherPro (€2,99, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2013, 19:41
Categorie Het weer
Onderwerpen lockscreen, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.