iCulture speelt: Carcassonne, WordBoxer in het Frysk en update Clumsy Ninja

Carcassonne heeft een update voor iPhone en iPad die voor problemen zorgt, Clumsy Ninja biedt een kanon en WordBoxer in het Fries!

ICS Clumsy Ninja iPhone iPad 1.3.1En, ben je al ver met Clumsy Ninja? Het maakt niet uit hoe diepgeworteld je al zit in het ontklungelen van de koene strijder: een nieuwe update zorgt ervoor dat je Clumsy Ninja weer voor nieuwe hete vuren kan zetten. Wat te denken van een springplank of een kanon? Vurig is ook de nieuwe update van bordspel Carcassonne, waarin je kennismaakt met een bezitterige prinses en een draak. Het Nederlandse woordspelletje WordBoxer kreeg ten slotte een Fries woordenboek.

Ook uitgekomen: Walking Dead: The Game – Season 2! Lees ons artikel op iPadclub.nl.

Clumsy Ninja stijgt op, en meer

Clumsy Ninja basketbal iPhoneHij liet lang op zich wachten, maar ontwikkelaar NaturalMotion zal er niet rouwig om zijn. Clumsy Ninja is een immens succes en echt niet alleen in de Nederlandse en Belgische App Store. En je weet hoe het gaat bij succesvolle games: dan komen de updates wel uit. De Speeldoos-pack luidt de naam van de nieuwe update, die bestaat uit een enkele onderdelen. En die horen net zo goed bij een ninja als ballonnen of trampoline, wees gerust. Zo kan je de ninja laten vliegen met een jetpack. Er is een scala aan springplanken waarmee je op iets grotere hoogten kan springen dan de trampolines en als je toch graag grote afstanden aflegt, spreekt het kanon waar je de slungel uit kan schieten vast ook wel aan. In de nieuwe speelse opdracht Obstakelmuur is het je doel om alle doelwitten te raken en tenslotte maken we kennis met de jumpsuit – een harnas met helm tegen kippen en eekhoorns. Ninja’s gevaarlijkste tegenstanders, mocht je dat nog niet weten.
Downloaden: Clumsy Ninja (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

WordBoxer krijgt Fries woordenboek

ICS WordBoxer iPhone Broccoli meppenUw iCulture speelt redacteur is niet van de juiste komaf, dus hier nu eens een update van een game waarin ik mijn tanden niet kan zetten. Maar: het leuke Nederlandse woordspel Wordboxer heeft een update gekregen waarna je ook met een Fries woordenboek in de aanslag kan spelen. Kijk, dat betekent nog eens een devaluatie van de letter Y in het spel! De basis van WordBoxer is nog net zo leuk. Twee spelers nemen het tegen elkaar op door zo goed mogelijke woorden te maken in verschillende velden vol letters. Je krijgt niet alleen punten voor lange woorden, maar ook door het gebruik van letters met extra letterwaardes of zelfs woordwaardes. Het aantal punten dat je haalt met woord, mep je er bij de tegenstander af. Degene die zijn tegenstander als eerst op nul punten zet, wint. Maar: betrek je een paars vakje in je woord, dan krijg je het puntenaantal er juist bij in plaats van dat je het er bij de ander af mept. De nieuwste update zorgt er verder voor dat je nu titels krijgt voor je prestaties. Omdat je een boxer bent hè, snap je hem? *Sorry*.
Downloaden: WordBoxer (gratis, met in-app aankopen, iPhone, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Carcassonne

ICS Carcassonne Draak en Prinses iOSCarcassonne heeft eindelijk zijn lang aangekondigde update gekregen die de uitbreiding The Princess and the Dragon aan het bordspel voor de iPhone en iPad toevoegt. Dat is het goede nieuws. Maarrr… de update is corrupt! Ontwikkelaar TheCodingMonkeys, die kwaliteit echt wel hoog in het vaandel draagt, kon een foutje niet voorkomen. Die fout zorgt ervoor dat het spel nu niet verder komt dan het Resume Game-scherm als je op het punt staat een eerder begonnen potje weer op te pakken. De oplossing die wordt aangedragenis dat je naar de Carcassonne App Cleanup-pagina gaat vanaf je apparaat om het euvel op te lossen. Nou ja, wel snel gedaan. En dus inhoudelijk over de update. The Princess and the Dragon is een betaalde update in de game met twee lastpakken. De draak zoeft door de verschillende aangelegde tegels om je manschappen die erop staan op te eten en weg te werpen. En ook de prinses is geen lieverdje: die kan zo een kasteel claimen waar je dan geen aanspraak op meer kan maken. Gelukkig beschik je over Magic Portals waarmee je je meeple kan verplaatsen en ook de fee is handig: die beschermt je menneke niet alleen: hij levert ook extra punten op. Je koopt de uitbreiding voor 1,79 euro.
Downloaden: Carcassonne (€8,99, met in-app aankopen voor uitbreidingen, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2013, 18:54
Categorie Games
Onderwerpen carcassonne, clumsy ninja, iculture speelt, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.