Waze toont afgesloten wegen bij werkzaamheden

iPhone-app Waze toont voortaan afgesloten wegen die andere gebruikers zijn tegengekomen.

WazeNavigatie-app Waze heeft een update gekregen die het mogelijk maakt om afsluitingen op de weg te melden. Deze werkzaamheden worden vervolgens in de app getoond voor andere gebruikers, zodat ze een andere route kunnen nemen. De app toont voortaan ook meldingen onderweg op basis van je rijrichting. Slaat een melding op de richting die je oprijdt, dan krijg je deze aan de rechterzijde van de app te zien. Een bericht voor de tegengestelde rijstrook komt links in de app te staan.

De nieuwe versie van de app brengt nog een paar andere wijzigingen met zich mee, waaronder een vernieuwde inbox voor berichten en een reeks nieuwe statussen. De ontwikkelaar belooft ook dat er voortaan alleen relevante straatnamen worden getoond.

Het gratis Waze is al lange tijd een handig alternatief op apps zoals TomTom en Apple’s nieuwe Kaarten-app in iOS 6. De ontwikkelaars zoeken al een tijdje naar handige extra toevoegingen voor onderweg: zo is het sinds oktober 2012 mogelijk om brandstofprijzen in de app te bekijken. Deze functie is in de laatste update lichtelijk vernieuwd: de app zal je tijdens het tanken voortaan vragen de prijzen bij te werken. De app wil geld verdienen door je locatiegebaseerde reclame te tonen.

Downloaden: Waze (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2013, 9:05
Categorie Navigatie
Onderwerp waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.