Twitter iOS-app gaat Mobypicture als videodienst verwijderen

Twitter's officiële iOS-app gaat videodienst Mobypicture verwijderen als uploadmogelijkheid, omdat er sprake is van glitches.

MobypictureTwitter wil in de officiële Twitter-app voor iOS het Nederlandse Mobypicture verwijderen als video-uploaddienst. Dit vertelt de foto- en videodienst aan The Next Web. Uploads naar Mobypicture via de Twitter-app zouden af en toe kunnen falen, wat heeft geleid tot klachten bij Twitter. Mobypicture zegt de problemen te hebben onderzocht, maar dat de kwestie niet bij hun ligt. De glitch wordt veroorzaakt door de manier waarop Twitter’s app met de video omgaat.

Mobypicture slaagde er desondanks in om een fix te produceren voor het probleem, maar Twitter had al besloten om Mobypicture uit de app te verwijderen. Er zou op een later moment worden gekeken of de videodienst teruggebracht zal worden.

Twitter lijkt steeds minder afhankelijk te willen zijn van derden. In september 2012 kreeg de officiële Twitter-app nog een update, die alle fotodiensten van behalve die van Twitter zelf verwijderde. Video’s via andere partijen uploaden bleef mogelijk, maar Twitter heeft dan ook nog geen eigen videodienst binnen de app.

Downloaden: Mobypicture (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2013, 9:59
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen mobypicture, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.