Wasgij Puzzle App: bekende legpuzzels van Jumbo op de iPad

Wasgij Puzzle App is een lekkere legpuzzel-app van Jumbo voor de iPad en iPad mini. Je kiest zelf in welk formaat de puzzel is uitgevoerd.

Wasgij Puzzle App iPad volledige versieHet puzzelkleed kan weer op tafel met de winterperiode voor de deur. Of… blijft een groot gedeelte van het tafelblad dit jaar onbenut? De bekende puzzelmaker Jumbo heeft de Wasgij Puzzle App uitgebracht speciaal voor de iPad. Daarin kan je vier puzzels spelen na het downloaden van de applicatie en krijg je er nog eens een gratis als je de app deelt op Facebook. Het bijzondere van de Wasgij-puzzels is gebleven: je maakt niet het voorbeeldplaatje na, maar puzzelt de reactie erop in elkaar.

Het idee laat zich duidelijk uitleggen met de eerste puzzel die je in Wasgij Puzzle App op de iPad tegenkomt. In het voorbeeldplaatje zie je een grote stoet verbaasde mensen op rij in een zwembad. De bedoeling is dat je de plaat puzzelt waarop je ziet waarom alle mensen zo geschrokken zijn. In de volledige versie van Wasgij Puzzle App zijn er nog twee soorten puzzels. Met de roze Destiny-puzzels zie je wat er in de toekomst gebeurt en met de blauwe Mystery-puzzels zie je wat erna gebeurt.

Wasgij Puzzle app maak puzzelsTen opzichte van fysiek puzzelen zijn er al snel een paar voordelen van iPad-puzzelen te noemen. Je hoeft puzzelstukjes niet eerst op hun goede kant te leggen en de bovenkant staat ook steeds naar de bovenkant in de app. Geen gedraai met stukjes in deze app dus. Sterker nog: met een knop vind je alle randjes in het puzzelaanbod en kan je die zorgeloos eerst neerleggen zonder dat je je suf zoekt.

De indeling van de applicatie gebruikt de liggende stand van de iPad. Centraal vind je het puzzelveld, links vind je een knoppenbalk met opties en hints en rechts tref je de puzzelstukjes in een balk. Met daarin dus ook de knop alleen randjes te selecteren. De eerste hint die je raadpleegt, laat de voorbeeldplaat zien. Met een veeg kan je de rand uit het zicht duwen, maar bij ons blijft ‘hint 1’ dan storend in beeld staan en tik je die per ongeluk aan als je de balk weer in beeld wil drukken. Het linkermenu heeft wel een handige knop die je misschien meermaals wilt bedienen als je in- en uitzoomt op de puzzel. Met de knop ‘Centreer’ wordt de puzzel zo overzichtelijk mogelijk in beeld gebracht.

Wasgij Puzzle App puzzelen met Jumbo iPad

Het puzzelen zelf is leuk. Voor aanvang van elke puzzel kan je kiezen uit 54, 70, 96, 150, 240 of 504 stukjes. Op het moment dat je puzzelstukjes van de rechterkant naar de puzzel sleept, ‘klikken’ ze niet vaak meteen in het puzzelstukje waarin je hemt wilt hebben, maar dat is juist handig als je graag allerlei stukjes in het veld legt zonder ze meteen te gebruiken. Met een iets specifiekere beweging naar een ander stukje toe, klikken ze in elkaar met een geluidje dat we na een tijd puzzelen alleen maar verslavend kunnen noemen. Verder kan je voor aanvang van een potje bepalen of de randen automatisch vastklikken.

Wasgij Puzzle app hintsAls je de app verbindt met Facebook, krijg je meer dan een derde gratis puzzel. Je krijgt dan ook toegang tot de Speed-ranglijst, waarop je met vrienden kan vergelijken wie het snelst een puzzel in elkaar heeft gezet. Verder kan je 18 puzzels kopen in de winkel in de Wasgij Puzzle App. Je ontgrendelt een puzzel voor 1,79 euro per stuk. Daarvoor krijg je dus meer gemak dan bij een echte puzzel en de prijs is bovendien een stuk gunstiger, maar verwacht niet met het gezin om de iPad te kruipen om een digitale puzzel van 540 stukjes. Daarvoor is het net iets te priegelig. Dat neemt niet weg dat de Wasgij Puzzle App ook lekker vermaak is alleen voor jezelf…

Downloaden: Wasgij Puzzle App (€0,89 met 4 puzzels, 3 soorten Wasgij-puzzels en Facebook-ranglijsten, iPad, iOS 4.3+)
Downloaden: Wasgij Puzzle Lite (gratis probeerversie met 2 puzzels, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2013, 10:13
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen mumbojumbo, puzzel, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.