Papa Pear Saga: makers Candy Crush Saga maken Peggle na

Papa Pear Saga voor iPhone en iPad is de nieuwe Peggle-achtige game van King.com, dus de maker van Candy Crush Saga. Oh jee...

Papa Pear Saga nieuwe game CC makersCandy Crush Saga is misschien wel het meest gespeelde spel van 2013 en ook Pet Rescue Saga is momenteel een van de meest opbrengende games voor de iPhone en iPad. Nu heeft ontwikkelaar King.com weer een nieuw spel wereldwijd uitgebracht voor iPhone en iPad dat de App Store wil veroveren. Duidelijk is dat het nieuwe Papa Pear Saga niet de originaliteitsprijs wint. Het spel hanteert precies hetzelfde principe als Peggle van Bejeweled-maker PopCap: schiet ballen en laat ze zo veel mogelijk voorwerpen kapot stuiteren voordat ze uit beeld raken.

Stuiteren

Papa Pear Saga landkaart levelsNu hebben Candy Crush en Pet Rescue op iPhone en iPad niet echt een hoge leercurve, maar in Papa Pear Saga is de uitleg wel héél kort. Twee schermen heeft het spel nodig om haar eigen concept uit te leggen. De eerste stap is het richten van het kanon aan de bovenkant van het scherm, wat je doet met een veegbeweging. Staat het kanon in de gewenste richting, dan tik je in beeld en schiet het gevaarte een bal. Die bal moet het liefst zo vaak mogelijk stuiteren voordat hij aan de onderkant in beeld in een van de vangers valt. Elke keer dat de bal namelijk stuitert op een object, verdwijnt dat uit beeld. Je haalt de hoogst mogelijke score als je zoveel mogelijk objecten laat verdwijnen.

ICS Papa Pear Saga iPhone iPad

Soorten uitdagingen

Het enige verschil met Peggle is dat je in Peggle álle objecten uit beeld moest toveren met de ballen die je had. In Papa Pear Saga ligt het aan de uitdaging die een level je voorschotelt. Dat is de hand van King.com. Je volgt opnieuw een levelspoor op een landkaart, waarbij je van tevoren bij het opstarten van een level ziet welke uitdaging je nu staat te wachten. Je kan waarschijnlijk zelf wel invullen wat de opdrachten behelzen. Haal een minimumpercentage van het aantal objecten weg. Haal minstens zoveel punten. Haal minstens zoveel objecten weg met minder ballen. Of haal het level met minder opvangbakken. Het is formulewerk geworden voor de ontwikkelaar, maar dat is begrijpelijk: het heeft al twee keer bewezen gigantisch goed te werken.

Natuurlijk: hulpmiddelen kopen

Behalve de uitdaging te verhogen in de 100 levels die Papa Pear Saga nu al heeft, wordt je als speler ook bediend met nieuwe, geinige power-ups. Bijzondere objecten waar je op stuitert geven je middelen die je echt kunnen helpen bij het halen van levels en het begint in het eerste level al meteen met een blauw pinnetje dat je ogenblikkelijk voorziet van een extra bal – net zolang tot die is opgevangen. Verder zijn er bijvoorbeeld een soort plantjes die groeien bij aanraking, zodat je even een wat groter stuiterpunt hebt en je balletje hopelijk niet meteen naar onderen valt. Uiteraard zijn de power-ups niet zomaar cadeautjes in de levels: ze kunnen erg handig zijn om een level te halen en zijn daarom ook te kopen met in-app aankopen. Ook zal je opnieuw een beroep kunnen doen op Facebook en je vrienden aldaar om verder te komen in het spel.

Opgenoemde klik

De uitwerking van Papa Pear Saga is lekker vrolijk en heeft hier en daar een geinig geluidje, zoals bijvoorbeeld de opgenoemde ‘Klik’ als je op een menuknop drukt. Maar om nou te zeggen dat het spel bijzonder fraai is uitgewerkt? Nou nee. Het spel mist de fraaie diepe kleuren van Peggle en ook de lekkere stuitergeluiden en halleluja-muziek die PopCaps spel zo aanstekelijk maken, mist hier. Het zal succes vermoedelijk niet in de weg staan.

Downloaden: Papa Pear Saga (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2013, 10:17
Categorie Games
Onderwerpen candy crush saga, game, kingdom, pet rescue saga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.