Microsoft Office-app OfficeSuite Professional voor iOS flink verbeterd

OfficeSuite Professional 3.0 is een fraaie en handige tekstverwerker voor Microsoft Word en Microsoft Excel-bestanden, met cloud integratie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

OfficeSuite Professional iOS iPhone iPadHet bewerken van Microsoft Word en Microsoft Excel-bestanden is een stuk handiger geworden in OfficeSuite Professional voor iPhone en iPad. Het niet-officiële alternatief voor Office Mobile heeft een grote update naar versie 3.0 gehad die meer introduceert dan alleen een nieuw iOS 7-ontwerp. De applicatie ziet er moderner uit en heeft lekker duidelijke knoppen voor tekstbewerkingen gekregen, maar is daarnaast ook voorzien van betere integratie met andere apps en vertaald naar het Nederlands. Bovendien betaal je tijdelijk slechts 89 cent.

Nederlands is een van de 12 nieuwe talen naast Engels waarin je de applicatie kan gebruiken. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de vertaling slechts gedeeltelijk is doorgevoerd. De opties tijdens het tekstverwerken zijn voortaan Nederlands en ook in het nieuwe schuifmenu kies je nu in het Nederlands tussen de hoofdpagina tussen Start, Documenten en Cloud. Maar die voorpagina zelf, die is net als de uitleg van de applicatie gewoon in het Engels.

OfficeSuite Professional Excel iPadOfficeSuite Professional Excel iPad

Gelukkig laat OfficeSuite Professional zich eenvoudig lezen. In de Cloud-sectie van de applicatie kan je de app vanaf versie 3.0 ook verbinden aan cloudservice Box, naast Dropbox, SkyDrive en Google Drive. Zo kan je documenten openen vanaf de online opslagdiensten en ze daar na bewerking ook weer in opslaan. De integratie gaat door in de iOS-app van Box: wil je in die app een document bewerken, dan word je vriendelijk gewezen op het bestaan van OfficeSuite Professional. Vanuit OfficeSuite zelf kan je documenten nu ook openen in andere geïnstalleerde apps op de iPhone of iPad. Ook worden bestanden die je in de app sleept via iTunes op de desktop, nu rechtstreeks door OfficeSuite in de cloud geplaatst.

De voornaamste verbeteringen van OfficeSuite Professional 3.0 vind je in het bewerken van de tekst. Dankzij de iOS 7-interface zijn de bewerkingsknoppen voor het lettertype en uitlijning lekker groot en grijpbaar geworden, zonder dat ze teveel schermruimte innemen op een 4 inch-scherm. Daarnaast kan je nu zoeken op een woord of deel van een tekst, is er ondersteuning voor links naar websites en kan je tekst onderstrepen bij het bewerken van spreadsheets. De menuknoppen in de bovenbalk zijn lekker overzichtelijk en er is – eindelijk! – een mogelijkheid om de tekst te printen en delen.

OfficeSuite Professional documenten OfficeSuite Professional Word verwerken iPhone

OfficeSuite Professional is vooral groot op Android. Daarop heeft de toepassing naar eigen zeggen meer dan 100 miljoen gebruikers aan zich gebonden in meer dan 200 landen in totaal. Na de introductie op iOS in juli 2013, is dat aantal gestegen naar 120 miljoen gebruikers. Naast het bewerken van Word en Excel-bestanden, kan je ook PDF-documenten en Powerpoint-presentaties openen in de applicatie. Bewerken is daarbij geen optie. Wel is de app na de update beter met vormen en thema’s in presentaties.

Downloaden: OfficeSuite Professional (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2013, 20:58
Categorie Productiviteit
Onderwerpen documenten, excel, google documenten, microsoft office, microsoft word, office, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.