Wallpapr: iPhone-app met stijlvolle achtergronden past goed bij iOS 7

Wallpapr is een nieuwe achtergronden-app voor iPhone, al helemaal voorbereid op iOS 7. De app geeft kwaliteit voorrang boven kwantiteit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Wallpapr prachtige iPhone achtergrondenRoze en vaal rode snoepjes. Een kleurovergang van lichtgrijs naar paars. Bloemen zonder harde kleuren en vage bubbelstructuren in groen, lichtblauw, roze-paars, groen, geel en nog eens roze. De nieuwe iPhone-app Wallpapr roept het nergens hardop, maar het is wel duidelijk met welke gedachte in het achterhoofd de applicatie is gemaakt. De toepassing legt niet een zo groot mogelijke collectie achtergronden voor je iPhone aan, maar maakt een kwaliteitsselectie op verschillende genres. En veel van de achtergronden sluiten ’toevallig’ perfect aan op iOS 7.


Het idee wordt gesterkt door de vaal rode navigatiebalk in de applicatie. Die toont met een kleine letter steeds op welk tabblad je bent. Featured wallpapers, Categories, Bookmarked en About zijn de teksten die in de balk komen te staan. Het tweede tabblad zet het aantal genres op rij, en achter elk zie je de hoeveelheid wallpapers in die categorie. Light & Hues voert aan met 20 stuks, de rest heeft minder. Steden, gezichten, bloemen, landschap, minimalistisch, films en tv-shows, patronen, ruimte, snoepjes en toetjes en ten slotte tekst zijn de rubrieken waarin je achtergronden vindt.

Met de knop rechtsboven wissel je tussen de weergave waarin je door achtergronden bladert. Je kan kiezen uit vier op één scherm, maar hebt ook de mogelijkheid horizontaal door de afbeeldingen heen te vegen, waarbij ze zo groot staan aangegeven dat je meteen een goed beeld hebt. Met een druk erop vergroot je hem en zie je onder een opsla-knop en rechtsboven een favoriet-knop. Met een extra tik zie je hem alvast in volledig scherm.

Wallpapr uitgelichte iPhone-achtergronden Batman iPhone-wallpaper achtergrond Wallpapr

De iPhone-app Wallpapr kent geen reclame en geen in-app aankopen. Er zit geen limiet op het aantal downloads, je betaalt niet bij voor een extra hoge resolutie en bovendien download je de app gratis. Wallpapr is wellicht samen met het Nederlandse Kuvva de meest stijlvolle achtergronden-app voor designliefhebbers, maar het is sowieso de vriendelijkste van het stel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 augustus 2014 om 23:42
Onderwerp
Categorie
Lifestyle
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.