Waarheen? (Where To?) vanaf nu in het Nederlands

Waarheen? (Where To?) is vanaf nu ook in het Nederlands te krijgen. Er zijn zo'n 500 merken en bedrijfsnamen aanwezig.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

waarheenWhere To?, de applicatie waarmee je allerlei handige adressen in de omgeving kunt opzoeken, is vanaf nu verkrijgbaar in de Nederlandse taal. Versie 1.7.2 klinkt niet als een spannende nieuwe update, maar dankzij de inspanningen van Michiel Houtman kunnen we vanaf nu de applicatie gewoon in het Nederlands gebruiken (ook geschikt voor Vlamingen!). Het bevat een groot aantal lokale ketens en de zoektermen zijn geoptimaliseerd voor Nederlands gebruik.
Waar kennen we Where to? ook alweer van? Het was de eerste applicatie die te koop stond: ontwikkelbedrijf Tap Tap Tap kreeg ruzie en besloot Where To aan de hoogste bieder te verkopen.

De huidige ontwikkelaar is Ortwin Gentz en hij had er wel oren naar om een Nederlandse versie te laten maken. Volgens Michiel was het een “hell of a job” om te doen. De zoekopdrachten van Waarheen? gaan namelijk via Google en die informatie bleek niet altijd met de realiteit overeen te komen. Michiel moest de zoekopdrachten zo goed mogelijk maken. Er staan allerlei Nederlandse merken in, zoals de verkooppunten van HEMA-worsten. Michiel is een mooi voorbeeld van een gebruiker die niet gaat zitten mokken omdat een applicatie niet naar zijn zin is, maar er zelf iets aan ging doen. Hulde!

In Nederland zijn nu meer dan 500 categorieën voorhanden, samen met Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Grieks en Brits Engels. Noord- en Zuid-Amerika, een groot deel van Europa en Afrika worden inmiddels afgedekt. Wat kun je er nu uiteindelijk mee doen? Waarheen? kan eigenlijk alle soorten winkels, bedrijven en instellingen vinden: de dichtstbijzijnde bank, supermarkt, ziekenhuis, bioscoop, of wat je maar nodig hebt.

Downloaden: Waarheen? (€2,39)
Meer info: Futuretap Blog
Via: e-mail Michiel
waarheen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:15
Categorie Navigatie
Onderwerpen locatie, waarheen, where to

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.