Vtwonen moodpaste: Pinterest-variant van woonblad op iPhone

Woonblad Vtwonen heeft de iPhone-app Vtwonen moodpaste uitgebracht: een variant op Pinterest waarin je woonideeën met vrienden deelt.

Vtwonen moodpaste Pinterest-achtige NL app iPhoneWat doe je als je als zelfbenoemd ‘dé wooninspirator’ niet opvalt in het aanbod gigantische interieur- en decoratiekiekjes in Pinterest? Dan trek je de lifestyle naar je toe in een eigen app en hoop je op succes natuurlijk! Dat is wat het woonblad Vtwonen heeft gedaan. Vtwonen moodpaste is een nieuwe iPhone-app waarin gebruikers na aanmelding via Facebook een moodboard kunnen maken met foto’s van meubels en woningtips die ze leuk vinden. Het grote verschil met Pinterest is dat Moodpaste veel meer op privé is gericht.

In Pinterest wil je vooral zoveel mogelijk volgers aan je binden die in katzwijm raken van je mooie lifestylefoto’s en decoratietips. In de huidige cultuur van het netwerk passen daar eigenlijk geen willekeurige foto’s meer tussendoor. Vtwonen moodpaste leent zich juist prima voor snelle telefoonfotootjes die je op je eigen bord plakt. Van een mooie lamp die je tegenkomt in een hotel, of van een tapijt in een folder. Je kan foto’s uit je fotoalbum ophalen of ter plekke schieten, kan foto’s selecteren uit een (niet al te uitgebreide maar wel goed gecategoriseerde) fotodatabase van Vtwonen en kan op internet zoeken naar leuke afbeeldingen. Als laatste optie kan je ook een notitie toevoegen. Gewoon even een opmerking, los van elke vorm van beeld. Overigens kan je geen opmerking plaatsen bij foto’s die je kiest.

Op elke foto en notitie kunnen andere gebruikers reageren. Een likemogelijkheid is er niet, en die is eigenlijk ook niet nodig. Nadat je bent ingelogd via de geïntegreerde Facebook-module in iOS, kan je vrienden van het sociale netwerk uitnodigen om een kijkje te nemen op je moodboards. Nodig je vriendin uit voor de inrichting van je nieuwe woning, maak een board aan met cowerkers voor de nieuwe werkruimte. Hoewel het idee van Vtwonen moodpaste direct aan Pinterest doet denken, is het misschien nog wel meer een soort WhatsApp-groepsgesprek waarin iedereen nieuwe woonideeën oppert. Foto’s die door anderen worden toegevoegd, zie je meteen verschijnen als je het board open hebt staan en er is geen limiet voor het aantal boards. Best aardig!

Vtwonen uitgenodige vrienden Vtwonen moodpaste lijsten

Vtwonen is niet de eerste app in zijn soort van ontwikkelaar Dutch Coast. Sterker: er is al een iPhone-app die Moodpaste (gratis, iPhone, iOS 5.1+) heet en hetzelfde doet, maar dan zonder de branding van Vtwonen. Die normale Moodpaste is in Nederland nooit aangeslagen. Misschien dat dat deze keer wel lukt.

Downloaden: Vtwonen moodpaste (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2013, 14:30
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen auto, pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.