VPRO Gids gaat experimenteren met interactief papier via Layar

De VPRO Gids gaat een jaar lang interactieve extra's toevoegen aan de tv-gids. In het eerste nummer zitten 80 digitale verrijkingen, zoals interviews, extra video's en een preview van een documentaire. Ook is een Broodspoor met Herman Brood door Amsterdam via Layar uitgezet.

vprogids extraDe VPRO Gids experimenteert vanaf vandaag met ‘interactief papier’. Als je door de iPhone-camera naar de gids kijkt, krijg je allerlei extra’s in beeld. Een jaar lang zal de gids experimenteren met de mogelijkheden, waarbij gebruik wordt gemaakt van Layar. Kortgeleden kon je op iPhoneclub nog lezen over tijdschrift LINDA, dat ook een jaar lang het tijdschrift gaat verrijken met allerlei interactieve extra’s. Op de gidscover van de VPRO Gids staat uitgelegd hoe het werkt. Je kunt hier ook meteen een ‘making of’-video bekijken via Layar. In de eerste VPRO Gids zitten meer dan 80 digitale verrijkingen, waaronder video, bijzondere interviews, wedstrijden en verdieping. Lees je bijvoorbeeld het artikel over Pinkpop, dan kun je meteen de concerten en sessies van 3voor12 bekijken.


De slogan ‘VPRO Gids: daar zit wat achter’ maakt duidelijk dat er achter de papieren gids veel meer te beleven valt. Met een speciaal icoon, ontworpen door Mijksenaar (bekend van de bewegwijzering op Schiphol) is te herkennen dat er een augmented reality-laag bij een artikel aanwezig is. Zo zie je in de speciale bijlage voor het VPRO Boeken Festival digitale extra’s, zoals interviews, bijzondere afleveringen van Brands met Boeken uit het archief en een exclusieve sneak preview van The Bookclub, een Tegenlicht-documentaire over een Chinese lees-hype. Deze documentaire wordt pas in het najaar uitgezonden.

Gisteren werd ook bekend dat je met Layar een ‘Broodspoor‘ door Amsterdam kunt volgen. Daarbij volg je het spoor van Herman Brood in Amsterdam. Op diverse locaties hoor je uit de mond van vrienden, bekenden en onbekenden wat zij daar met Herman Brood hebben meegemaakt.

Downloaden: Layar (gratis)

vpro layar 1   vpro layar 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.