Vorm zelf een band met gratis Touch Band voor de iPhone

Met Touch Band voor de iPhone kun je op vijf verschillende instrumenten spelen en je prestaties opnemen om later terug te luisteren. Helaas kun je de fragmenten niet terughoren bij andere instrumenten.

Touch Band voor de iPhone instrumentenTouch Band is een nieuwe applicatie voor de iPhone waarin je vijf verschillende instrumenten kan bespelen. De piano, een drumstel, een Afrikaans trommelstel, een gitaar en een ocarina-fluit staan tot je beschikking. De muziek die je maakt kan je opnemen en op een later moment weer openen om af te spelen. De app is vooral een verzameling van verschillende instrumenten waar je op kan spelen. Je kan opgenomen stukken met bijvoorbeeld de piano niet opzetten terwijl je drumt. Het goede nieuws is: Touch Band is gratis.

Het ontbreekt de universele app voor de iPhone en iPad aan weinig als het op de instrumenten zelf aankomt. Bij de piano kun je de omvang van de toetsen instellen en aangeven of je een tweede rij toetsen in het scherm wilt laten zien. Via een scrollbalk kun je aangeven op welk gedeelte van de toetsen je speelt. Ook het drumstel werkt goed. De bas is als enige van de drums een beetje moeilijk te bereiken zo nu en dan. De ocarina is wat beperkter en het is de vraag waarom die er in zit. Vermoedelijk omdat er al veel andere apps zijn waarin ocarina’s te vinden zijn. De Afrikaanse trommel is met twee trommels ook niet erg uitgebreid, maar de gitaar functioneert prima. De akkoorden vindt je aan de andere kant van het scherm dan de snaren. Beide zijn goed bereikbaar, al wil je wel eens per ongeluk meerdere snaren tegelijk aanslaan.

De opnamemogelijkheden van Touch Band zijn helaas niet zo uitgebreid. Behalve dat je de opgenomen stukken niet kan openen met andere instrumenten, zit de record- en stopknop ervan verstopt onder een reclamebalk die je eerst moet verwijderen. Vervolgens slaat ie je stuk op als tijdsaanduiding en die naam kun je niet veranderen. Toch is Touch Band een leuk en bovenal gratis pakket vol muziekinstrumenten.

Downloaden: Touch Band (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2011, 16:04
Categorie Muziek
Onderwerpen drumkit, garageband, muziek, ocarina, piano

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.