Gratis een muziekband vormen met Touch Band voor de iPad

Met Touch Band voor de iPad kun je vijf instrumenten bespelen, zoals een drumstel, een piano, een ocarina en een gitaar. Je kan eigen muziekstukken opnemen en afspelen binnen de app.

iPad Touch Band instrumentsTouch Band is een nieuwe applicatie voor de iPad waarin je vijf verschillende instrumenten kan bespelen. De piano, een drumstel, een Afrikaans trommelstel, een gitaar en een ocarina-fluit staan tot je beschikking. De muziek die je maakt kan je opnemen en op een later moment weer openen om af te spelen. De app is vooral een verzameling van verschillende instrumenten waar je op kan spelen. Je kan opgenomen stukken met bijvoorbeeld de piano niet opzetten terwijl je drumt. Gelukkig is Touch Band gratis.

De opnamemogelijkheden van Touch Band zijn helaas niet zo uitgebreid. Behalve dat je de opgenomen stukken niet kan openen met andere instrumenten, zit de record- en stopknop ervan verstopt onder een reclamebalk die je eerst moet verwijderen. Vervolgens slaat ie je stuk op als tijdsaanduiding en die naam kun je niet veranderen.

iPad Touch Band drumstel

Toch is Touch Band een leuk en bovenal gratis pakket vol muziekinstrumenten. Het ontbreekt de universele app voor de iPhone en iPad aan weinig als het op de instrumenten zelf aankomt. Bij de piano kun je de omvang van de toetsen instellen en aangeven of je een tweede rij toetsen in het scherm wilt laten zien. Via een scrollbalk kun je aangeven op welk gedeelte van de toetsen je speelt. Ook het drumstel werkt goed. De bas is als enige van de drums een beetje moeilijk te bereiken zo nu en dan. De ocarina is wat beperkter en het is de vraag waarom die er in zit. Vermoedelijk omdat er al veel andere apps zijn waarin ocarina’s te vinden zijn. De Afrikaanse trommel is met twee trommels ook niet erg uitgebreid, maar de gitaar functioneert prima. De akkoorden vindt je aan de andere kant van het scherm dan de snaren. Beide zijn goed bereikbaar, al wil je wel eens per ongeluk meerdere snaren tegelijk aanslaan.

Downloaden: Touch Band (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2011, 16:07
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.