Volkswagen komt met Passat Road Rules: spelletjes voor in de auto

Passat Road Rules is een collectie van 20 spelletjes voor onderweg voor de iPhone en iPod touch. Passagiers kunnen de score bijhouden in de applicatie die door Volkswagen zelf is gemaakt.

Spelletjes voor in de auto iPhone iPod touchDe nieuwe grote middenklasse-auto van Volkswagen rijdt zó lang op een tank, dat je veel meer tijd in de auto zal doorbrengen. Onder die kromme beredenering heeft Volkswagen een kleine app uitgebracht met een aantal klassieke spelletjes die je onderweg kan doen. Passat Road Rules komt zelfs met een teller om bij te houden hoe vaak je de ander hebt geslagen omdat jij eerder een Volkswagen op de weg zag.

Twintig spelletjes telt Passat Road Rules, die allemaal in het Engels worden uitgelegd. Het zijn simpele spellen waarvan je er zelf waarschijnlijk meerdere wel eens op de achterbank hebt gedaan. Ervan uitgaande dat je niet per ongeluk bij dit artikel bent gekomen. 20 Questions is bijvoorbeeld het aloude spelletje waarbij één persoons iets of iemand in het achterhoofd houdt en de andere passagiers om beurten een vraag mogen stellen om erachter te komen over wat of wie het gaat. Waarom je daar een app voor zou gebruiken? Met de Keep Score-tabel voer je vijf namen in en kun je de scores van de deelnemers eenvoudig bijhouden.

Banana Game geeft passagiers die als eerste een gele auto spotten een punt. Two Truths, One Lie is wat creatiever: iemand geeft drie stellingen, waarvan de anderen moeten raden welke waar is en welke niet. Road Trip Math is voor de rekenwonders. Staat er een bord naar het volgende tankstation, dan moeten passagiers met de huidige snelheid berekenen hoe lang het duurt voordat je daar bent. Degene die dat als eerst raadt, krijgt een punt dat je natuurlijk meteen kan optekenen in de tabel.

De meest pijnlijke is Punch Dub, waarbij passagiers elkaar een (zachte) stomp mogen geven elke keer als ze een Volkswagen op de weg zien. Dat kan wel eens hele blauwe bovenarmen opleveren. Niet voor niets staat er onder elke speluitleg een disclaimer dat de bestuurder beter niet kan meedoen aan de spelletjes.

Downloaden: Passat Road Rules (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2011, 22:31
Categorie Reizen
Onderwerpen auto, uitgaven, volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.