Game-update: GPS Invaders, update voor Temple Run, Explodables en Flower Board

Alleen maar tijdelijk gratis games voor de iPhone en iPod touch vandaag: raketten schieten in Explodables, rennen in Temple Run en je eigen buurt afschieten in GPS Invaders.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GPS InvadersDe tweede en derde maandag na een welverdiende vakantie zijn vaak de moeilijkste om doorheen te komen. Eerlijk is eerlijk: vandaag lijkt het zo’n dag te zijn voor de iPhone en iPod touch als gameplatformen. De budgetbewuste gamer heeft er echter baat bij: we hebben vandaag alleen gratis games in de rubriek! Van raketten schieten in een vette stijl tot zo lang mogelijk rennen in een tempel tot je eigen buurt afschieten en euh… bloemschikken.

Meer rennen, meer gevaren: Temple Run

Temple RunTemple Run is niks nieuws voor de Game-update. Deze aparte ren-game maakte op 8 augustus bij ons al zijn debuut. En met reden: deze titel pakt het namelijk anders aan dan concurrenten zoals Canabalt, door je in drie dimensies weg te laten rennen. Hierdoor moet je niet alleen springen en duikelen voor je leven, maar ook snel scherpe bochten nemen voor je tegen een muur aanbotst. De laatste update voor het spel voegt twee nieuwe personages, twee power-ups en drie achievements toe. Oh, en het is nu ook mogelijk om aan de hand van speciale aanbiedingen de in-app aankoopmuntjes gratis te bemachtigen. Om de uitgave van deze update te vieren is het spel ook nog eens tijdelijk gratis te downloaden.
Downloaden: Temple Run (tijdelijk gratis)

Vandaag gratis: Explodables

GU MA Explodables vandaag gratis iPhoneHet lijkt een ritmisch muziekspel, maar dat is het niet. In Explodables heb je verschillende kleuren raketten die je in de gelijkgekleurde zones tot ontploffing moet brengen. Er is ook een opgave van raketten die tegelijk geëxplodeerd moeten worden voor een puntencombinatie. De truc is die twee met elkaar af te stemmen. Zo bouw je een puntencombo op die weer extra’s ontlokt en weer voor meer punten zorgt. Zo zijn er sterretjes die je kan laten exploderen, waarna de omgeving verandert in een decor met juichend publiek. Door combinaties te blijven maken, speel je bonusomgevingen vrij die vlekkeloos in het potje voorbij komen. Als je een tijdje niet naar behoren explodeert, is het game over. Explodables ziet er lekker vet uit en is weer eens een andere manier van highscores verslaan dan eindeloos lopen en springen. Zeker gratis even proberen.
Downloaden: Explodables (vandaag gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=DbzUNgvGKTs

Nog even gratis: Flower Board Mini

GU MA Flower Board Mini iPhone iPod touchAan de hersenlozen. En aan de mensen die graag even in trance raken van een spelletje als bubbels schieten op Hyves. Flower Board Mini is ook zo’n gamepje die je niet echt met vol verstand hoeft te spelen. Er doemen nieuwe, ronde bloemetjes op op het bord die je naar de andere vlakken van het veld kan mieteren, zolang er een weg is tenminste. Als er zes bloempjes bij elkaar geschikt zijn, verdwijnen ze van het veld en maak je plaats voor nieuwe. Je begrijpt het vast al: je bent game over als het veld vol is. Had je maar beter moeten tuinieren. De echt groene vingers onder ons, halen er ongetwijfeld vreugde uit dat je fors meer punten krijgt door bijzondere (bloem)vormen van bijzondere bloemen te maken. Zo zit er toch een leuk, stiekem beetje diepgaand, combosysteem in Flower Board.
Downloaden: Flower Board Mini (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: GPS Invaders

GPS InvadersToen Space Invaders decennia geleden zijn speelhaldebuut maakte, bevocht je de aanvallende aliën-legers in niks meer dan een zwarte, eenzame leegte. Je was in de ruimte, zo beschreef de ontwikkelaar het maar om hardwarelimieten te verhullen. We zijn inmiddels qua visuele mogelijkheden een stuk verder gekomen. Neem bijvoorbeeld GPS Invaders: in dit spel speel je een moderne take op Space Invaders, maar dan boven je desbetreffende locatie. De game haalt een kaart van Google Maps af waar het speelveld op wordt geprojecteerd. Helemaal perfect werkt het niet: de game begon ons tijdens een potje in de bus te waarschuwen dat wij de buurt die we moesten bewaken verlieten en zo snel mogelijk terug moesten keren. De chauffeur had echter geen intentie om de bus om te draaien.
Downloaden: GPS Invaders (gratis)

Meer Game-updates? Klik hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2011, 18:19
Categorie Games
Onderwerpen gps, iculture speelt, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.