Voetbalgame FIFA 13 met online modus uitgekomen op iPad

FIFA 13 is uitgekomen voor de iPad, iPhone en iPod touch en de game van EA Sports heeft voor het eerst een online multiplayer-modus gekregen waarmee je aan de slag kan. Ook is de besturing uitgebreider.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

FIFA 13 iPad header hoofdmenuDe nieuwste versie van de bekende voetbalgame FIFA is vanochtend uitgekomen voor de iPad, iPhone en iPod touch en is voor het eerst voorzien van een online multiplayer op het touchscreen. FIFA 13 is verder, op het commentaar na, volledig uitgevoerd in het Nederlands. Dat sluit aan op de Nederlandse Eredivisie waarmee je ook dit jaar weer kan voetballen in het spel. Naast de online functionaliteit is vooral ook de besturing onder handen genomen.

Je hebt nog steeds links in beeld een virtuele stick om de loop- en schietrichting mee aan te geven, maar het arsenaal actieknoppen aan de rechterzijde is uitgebreid. Behalve een knop om mee te schieten, passen en sprinten, tref je daar nu de Skillmove-knop bij in de hoek. Die geeft toegang tot veegbewegingen die je op het scherm kan uitvoeren. Daarnaast zijn er nieuwe mogelijkheden om knoppen te combineren. Schuif je vinger van de pass-knop naar de sprintknop en je aan te spelen man, spurt meteen vooruit.

FIFA 13 Feyenoord tegen Twente gameplayDe online multiplayer is leuk aangepakt: behalve dat je vrienden en online spelers kan volgen via het Origin-online netwerk waarvoor je je aanmeld in de app, krijg je uitdagingen voorgeschoteld om af te werken die in de pas lopen met echte voetbalevenementen. Wordt de El Classico, Real Madrid tegen Barcelona, gespeeld in Spanje? Het kan maar zo zijn dat het wordt vertaald naar een online potje tegen een onbekende. Door te spelen en vooral te winnen vergaar je ervaringspunten waarmee je hoger op de online ladder klimt. En als we het toch hebben over pochen tegenover vrienden: je kan nu ook herhalingen van mooie momenten of goals ogenblikkelijk online delen in het spel.

De cijfers in FIFA 13 zijn als gebruikelijk indrukwekkend. In het spel kan je aan de gang met 30 competities, 500 teams en meer dan 15.000 spelers waarvoor allemaal licenties zijn aangegaan. Je kan een potje ballen in 32 verschillende stadions en er zijn twee nieuwe speltypes. Naast de online multiplayer heb je een nieuwe Toernooi-modus waar je mee aan de slag kunt.

FIFA 13 herhaling delenEen ander indrukwekkend cijfer is de omvang die FIFA inneemt op je iPad: zonder extra onderdelen te installeren, neemt het spel al 1,35GB in beslag. Ook doet het een beroep op je iCloud-opslag: als je FIFA 13 op meerdere apparaten hebt geïnstalleerd, kan je via iCloud de Manager-modus en het Toernooi overal verder spelen. Het is daarnaast nog steeds mogelijk de iPhone als controller voor de game op de iPad te gebruiken. Daar heb je geen aparte iPhone-app meer voor nodig.

FIFA 13 ziet er in de close-ups van spelers en acties beter uit dan zijn voorganger, maar het verschil is niet enorm. De verbeteringen van het spel zitten hem vooral in de uitgebreidere besturing en natuurlijk de toevoeging van de online multiplayer. Daarnaast zijn alle spelers en teams uiteraard aangepast aan het huidige voetbalseizoen.

Downloaden: FIFA 13 (€5,49, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2012, 17:48
Categorie Games
Onderwerpen electronic arts, FIFA, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.