Vodafone Contacten Backup: back-up maken van je iPhone-adressenlijst

Vodafone Contacten Backup is een iPhone-app waarmee je een back-up kunt maken van je contacten. Later kun je je contacten terugzetten, bijvoorbeeld als je je telefoon bent kwijtgeraakt.

vodafone contacten backupVodafone heeft een nieuwe app uitgebracht, waarmee je je contacten kunt back-uppen. De app voert in vier stappen een back-up uit. Het idee erachter is dat je geen contactgegevens kwijtraakt: ook als je telefoon zoekraakt of gestolen wordt kun je op een later tijdstip altijd je contactenlijst weer terugzetten. Om de app te kunnen gebruiken, moet je wel een sms-bericht sturen. Je krijgt vervolgens een ingewikkelde code van cijfers en letters toegestuurd waarmee je de back-up kunt starten. In stap 3 vindt vervolgens het maken van de back-up plaats, waarna je in stap 3 kunt aangeven hoe vaak je gewaarschuwd wilt worden voor het opnieuw maken van een back-up.


Voorzover wij konden nagaan, is de app ook te gebruiken als je geen klant bij Vodafone bent. Synchroniseren tussen mobiel en computer kan op elk moment, zo meldt de beschrijving in de App Store. Toch ontbreekt er iets in deze app: een instructie hoe je weer in bezit komt van je contactenlijst, als je toestel is gestolen. De activatiecode uit het sms’je heb je niet meer bij de hand en de pincode die de app na het maken van een back-up laat zien, weet je vast ook niet meer uit je hoofd. De helpfunctie in de app verwijst naar een webpagina, waar na wat zoeken te lezen is dat je op een nieuw toestel de app opnieuw moet installeren, waarna aan de hand van je telefoonnummer de back-up zal worden teruggezet. De app Vodafone Contacten Backup maakt gebruik van Synchronoss-technologie.

Downloaden: Vodafone Contacten Backup (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2011, 22:34
Categorie Productiviteit
Onderwerpen contacten, Vodafone
36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.