VLC for iOS werkt nu met audiobestanden, FTP en UPnP

De video-app VLC for iOS voor iPhone en iPad ondersteunt nu audio-only bestanden en kan streamen via een FTP-server en UPnP-netwerken.

VLC iOS logoNa een lange afwezigheid verscheen de geliefde VLC-app in juli 2013 weer in de App Store. VLC voor iOS bleek weer een prima app om videobestanden op je iPhone of iPad af te spelen. Nieuwe belangrijke functies waren de ondersteuning van bestanden in Dropbox, het afspelen van video via AirPlay op bijvoorbeeld Apple TV en het uploaden van bestanden op je iDevice via Wi-Fi. We hebben zelfs in een apart artikel beschreven hoe je films en televisieseries kunt uploaden naar de app. Inmiddels heeft de VLC-app weer een update gekregen. VLC for iOS voegt als belangrijke nieuwe functies toe het afspelen van alleen-audiobestanden en streamen van FTP-servers en over UPnP-netwerken.

VLC for iOS audiobestandenMet de terugkeer van VLC op de iPhone en iPad waren natuurlijk niet alle wensen van de gebruikers meteen vervuld. Hoewel de app prima werkte, stonden er nog wel een paar dingen op het verlanglijstje. Met versie 2.1 van VLC for iOS hopen de makers weer wat verder tegemoet te komen aan wat de VLC-gebruikers willen zien in een videostreaming-app. Zo is de app na een update geschikt voor UPnP-netwerken (Universal Plug and Play), de verzameling protocollen die apparaten beter met elkaar moet laten communiceren. Ook kan de app nu overweg met bestanden die op een FTP-server staan. Een andere belangrijke functie is het afspelen van audio-only bestanden. Verder heeft de app nog kleine wijzigingen gekregen, zoals een aangepast menu en zijn onderdelen als ondertiteling en de output van het beeld op externe schermen volgens de makers technische verbeterd. Ook worden de voice-over, deinterlace, codeslot en Bonjour als verbeterde en nieuwe functies genoemd.

De Nederlandstalige app VLC for iOS is gratis te downloaden en volgens ons een van de betere apps om video mee te streamen op je iPhone en iPad. Er zijn natuurlijk genoeg andere opties, waaronder ook apps met meer technische mogelijkheden. We beschreven ze eerder in een uitgebreid artikel over iOS-apps voor het streamen van videobestanden.

Downloaden: VLC for iOS (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2013, 17:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen video, vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.