Skip-Bo familiekaartspel van Mattel op iPad verschenen

Skip-Bo is een kaartspel voor de hele familie, van Mattel. Skip-Bo is nu op iPhone, iPad en iPod touch te spelen dankzij de officiële iOS-app van Skip-Bo.

skip-bo-mattelMattel heeft een nieuw, officieel familiekaarstspel uitgebracht in de App Store: Skip-Bo. Het bestaat al sinds 1967 en is daarmee ouder dan Uno (1971), dat er wel een beetje op lijkt. Bij beide games draait het om een kaartspel en beide games zijn tegenwoordig eigendom van Mattel. In Skip-bo kunnen twee tot vier individuele spelers meedoen. Je kunt ook koppels of teams vormen als er meer dan zes mensen tegelijk willen meedoen. Het kaartspel bestaat uit 162 kaarten van elk twaalf stuks en met de nummers 1 tot en met 12. Er zijn ook 18 Skip-bo wildcards die elk nummer kunnen aannemen. Doel van het spel is om als eerste alle kaarten uit te spelen. Geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad.

Je kunt Skip-Bo trouwens ook met drie gewone papieren kaartspellen spelen, waarbij de koningen en jokers dienstdoen als Skip-Bo-kaarten. Speel je liever digitaal, dan kan het met deze iOS-versie van de game, waarbij je de normale kaarten niet hoeft ‘om te rekenen’. Graphics, animaties en geluidseffecten moeten mensen overhalen om dit spelletje voor €1,79 aan te schaffen. Het fysieke Skip-Bo-spel kost in de winkel zo’n €10, dus je bent flink wat goedkoper uit. Wie de exacte speelwijze eerst wil bekijken voordat ‘ie tot aanschaf overgaat, kan op Wikipedia flink wat informatie vinden. Wie liever Uno speelt, kan dat ook op iPhone en iPad doen.

Gek is wel dat er al eerder een officiële versie van Skip-Bo uitkwam, gemaakt door OneStepMobile. Maar die verdween afgelopen voorjaar opeens uit de App Store. Klanten die hadden betaald zaten opeens met de gebakken peren.

Downloaden: Skip-Bo (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

skip-bo-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2013, 14:09
Categorie Games
Onderwerp mattel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.