Plants vs. Zombies 2 voor iPhone en iPad: 10 tips om te overleven

Plants vs. Zombies 2 is een populaire tower defense-game voor iPhone en iPad. iCulture geeft 10 tips om te overleven tegen de naderende vijand.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

plants-vs-zombies-2-icoonBij iCulture zijn we liefhebbers van Plants vs. Zombies 2. De verwachtingen waren na het eerste succesvolle deel natuurlijk hoog. Plants vs. Zombies 2 voor iPhone en iPad bleek – zeker na behoorlijk wat speelsessies – nog beter dan verwacht. Met name doordat de app gratis wordt aangeboden is het spel al meer dan 25 miljoen keer gedownload. De tower defense game biedt veel uren speelplezier: er zijn veel levels en telkens krijg je nieuwe eenheden, uitdagingen en levels voorgeschoteld. Om nog meer uit de game te halen hebben we tien tips op een rij gezet.

Veel zon

Plants vs Zombies 2 zonZorg dat je genoeg zonnebloemen plaatst om de productie van zonnetjes op gang te brengen, voordat je een andere eenheid koopt. Vaak is het handig om twee rijen dik aan de linkerkant te vullen met zonnebloemen en dan pas aanvallers en verdedigers aan te schaffen. Bedenk wel dat deze aanbeveling niet in alle levels werkt. Soms is de ruimte zo schaars dat je moet proberen te volstaan met ongeveer vijf zonnebloemen.

Haal alle sterren

Plants vs Zombies 2 sterrenProbeer niet te gretig te zijn en te snel naar de volgende wereld te gaan. In de eerste wereld kun je allerlei eenheden en andere voordelen halen, zoals Sun Boost, een permanente extra 25 zonne-energie aan het begin van een level. Sommige sterren zijn ook vrij makkelijk te halen, zoals de bonusuitdagingen in de beginlevels.

Spaar plant food

Plants vs Zombies 2 plant powerTijdens een level krijg je plant food, die onderaan in de vier lege balletjes naast het blaadje terechtkomen. Bij elke eenheid levert dit een speciale actie op, zoals een meervoudige aanval van de Cabbage-pult, die alle tegenstanders op het scherm raakt. Gebruik deze nooit als je niet precies weet wat je ermee wilt doen. Is het probleem van het level juist je in het begin meer zonne-energie nodig hebt, gebruik hem dan op een zonnebloem.

Spaar voor powers

Plants vs Zombies 2 bliksemProbeer de Power Pinch (knijpen), Power Toss (gooien) en Power Zap (bliksem) in gewone levels nooit te gebruiken. Spaar je geld voor een level waar je écht niet doorheen komt en gebruik ze dan op strategische momenten om zo veel mogelijk zombies uit te schakelen. Met deze speciale aanvallen kun je de moeilijkste levels net weten te halen en zo verder komen.

Ontwaak een eenheid

Plants vs Zombies 2 ontwaakSommige eenheden moeten opladen voordat je ze weer kunt gebruiken. Met plant food haal je ze tijdelijk uit hun slaap om hun aanval te doen. Daarna gaan ze weer verder met opladen. Dit is vooral handig bij Coconut Cannons, waarbij het afvuren en opladen vaak een strategische beslissing is.

Ga achter de yeti aan

Plants vs Zombies 2 yetiDe yeti verschijnt soms in een level. Zijn positie wordt aangegeven op de wereldkaart. Laat hem niet links liggen en ga het level in waar hij zich schuilhoudt. Zorg dat je de yeti doodt én het level uitspeelt, zodat je een mooie beloning ontvangt.

Zoek combinaties

Plants vs Zombies 2 combinatieSommige eenheden werken perfect in combinatie met andere eenheden. Zet bijvoorbeeld een Wall-nut neer met links daarvan een Bonk Choy. De Wall-nut houdt de vijanden tegen terwijl de Bonk Choy flink op hen inhakt, terwijl hij zelf niet geraakt kan worden. Werkt vooral goed als je de Wall-nut versterkt met een plant seed, zodat hij een metalen pantser krijgt.

Doof de Explorer Zombie

Plants vs Zombies 2 explorer zombieAls je niet weet wat je met de Explorer Zombie aanmoet, kan hij heel wat schade aanrichten. Zijn brandende fakkel steekt alle planten die hij aanraakt in de brand. Een ijsbergsla dooft zijn fakkel. Zo’n Iceberg Lettuce is gratis, maar zorg wel dat je hem aan het begin van het level meeneemt, anders kan de Explorer Zombie een lastige tegenstander zijn.

Seagull Zombie

Plants vs Zombies 2 seagullDe Seagull Zombie is een vervelende vogel die vaak snel je gewassen opeet als je niet weet hoe je je ertegen moet wapenen. Zorg dat je meteen een Kernel-pult in de rij zet waar hij vliegt. Deze maiskolfachtige eenheid zorgt dat deze zombievogel uit de lucht wordt geschoten. Als hij wordt geraakt door boter, is hij er meteen geweest.

Onthou de aanvallen

Plants vs Zombies 2 aanvallenMoeilijke levels probeer je natuurlijk nog een keer. Het handige is dat de zombies op dezelfde manier aanvallen. Onthou dus in welke banen de zombies als eerste kwamen en zorg dat je daar je verdediging en aanval als eerste opbouwt.

Bonustip: geef geld uit

Plants vs Zombies 2 kopenHet advies om geld uit te geven in Plants vs Zombies 2 klinkt misschien vreemd, maar als het je meer speelplezier oplevert is het zeker waar voor je geld. Deze gratis app geeft je zo veel levels en uitdagingen, dat het geen schande is om een paar euro uit te geven aan de aanschaf van een bepaalde eenheid. Je kunt zo’n personage maar net nodig hebben om het volgende level te halen.Downloaden: Plants vs. Zombies 2 (gratis, iPhone 4+, iPod touch 5+, iPad 2+, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2013, 17:24
Categorie Games
Onderwerp plants vs zombies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.