Viva iPad-app combineert website met blad

Viva heeft een nieuwe iPad-app waarin je artikelen van het blad en de website leest, gratis met wat reclame.

Viva iPad-app vernieuwd interfaceHet vrouwenblad Viva heeft een nieuwe applicatie voor de iPad uitgebracht. Het tekent de terugkeer van het magazine op Apple’s tablet, nadat het eerder verschenen iPad-magazine halverwege vorig jaar werd vervangen door een website afgestemd op de iPad. De blad werpt de nieuwe iPad-app op als een experiment. Je leest er niet alleen berichten en blogs vanaf de website, maar ook volledige magazine-artikelen.


Hij ziet er fris uit, die nieuwe Viva-app. Zit lekker strak in zijn vel, met rechthoekige foto’s en tekstkaders waar je horizontaal doorheen kan vegen. Tussendoor staan tips die de interface uitleggen, maar je zo kan ze wegdrukken waarna je pagina’s vol foto’s te zien krijgt, die linken naar de verhalen. Artikelen van het magazine herken je aan het boekje linksboven in de foto.

Viva berichten naast elkaar

In de lengte van de artikelen zie je niet of iets van het web komt of uit het magazine. Viva is al een tijd lang fanatiek bezig met blogs verzamelen van allerlei auteurs die je ook volledig in de app terugleest (net als op de website), en de lengte daarvan doet soms niet onder voor verhalen uit het blad. De teksten zijn mooi uitgelijnd, met lekker veel witruimte aan de zijkanten van het scherm en een lettertype dat je direct kan typeren als de Viva. Ben je ingelogd in de app, dan voeg je favoriete categorieën toe in het donkergrijze schuifmenu aan de linkerkant in beeld. Zo benader je snel artikelen over bijvoorbeeld eten, seks, gezondheid of relaties.

Viva iPad-app artikel lezen Viva categorieën voor berichten toevoegen

In een van de tips die je weg kan drukken in de Viva-app, lees je dat de applicatie momenteel ‘in beta is’ en dat hij dus nog in testfase verkeert volgens uitgever Sanoma Media. Wat ons betreft is de app nu lekker rustig en duidelijk. Zeker als je bent ingelogd zijn er genoeg mogelijkheden om te lezen wat je wilt lezen. Helaas ontbreekt de reactiemogelijkheid van de website wel.

Downloaden: Viva (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.