We Heart It 4.0: foto’s in canvas, nieuwe zoekfunctie

Inspiratie-app We Heart It voor iPhone en iPad stelt voortaan je canvas samen van alles wat je leuk vindt.

We Heart It iPhone-app canvasWe Heart It, de iPhone- en iPad-app waarmee je inspirerende foto’s en afbeeldingen mee kan vinden en opslaan, staat steeds meer op zichzelf. De applicatie werd vooral groot als inspiratiebron voor foto’s op Pinterest en blogplatform Tumblr, maar vergroot nu ook zijn eigen sociale functies. Vanaf de net uitgebrachte versie 4.0 is je eigen profiel aantrekkelijker gemaakt in de app. De foto’s die je uploadt, voorziet van harten en toevoegt aan collecties, vormen nu samen je canvas.

Je kan je canvas zien als één groot moodboard van alles wat je mooi vindt in We Heart It. Alle inspiratie die je opdoet verzamelt zich op de pagina. Maar dat is niet de enige nieuwe mogelijkheid die foto’s in de app bieden. Met een knop rechtsboven in beeld kan je een afbeelding instellen als de cover-afbeelding van je profielpagina – waarop je naast de canvas ook je likes en collecties ziet. Het is duidelijker dat We Heart It wat meer nadruk legt op het maken van je eigen profiel. Het wil misschien wel wat losser komen te staan van bijvoorbeeld Tumblr.

We Heart It nieuwe zoekfunctie We Heart It cover-image instellen

Door de update zijn er wel behoorlijk wat plekken waar je een foto kan opslaan. Het begint een beetje onoverzichtelijk te worden. Onderin vind je een knoppenbalk om te delen naar Tumblr, Facebook, Twitter en e-mail, kan je een foto opslaan, een hart geven en hem daarna met een extra knop aan een collectie toevoegen en met de nieuwe knop bovenin stel je hem in als coverfoto van je profiel. Zeg We Heart It, kan dat niet iets compacter en handiger allemaal?

Versie 4.0 van de app voor iPhone en iPad vernieuwt de zoekfunctie ook. Direct vanaf het scherm waar je binnenkomt, kan je na elke zoekterm al zoeken binnen hearts (individuele foto’s), collecties of hearters; de personen die de meeste plaatjes binnen een categorie plaatsen. Dat de app nu ook Nederlandstalig is, vinden we niet zo’n winst. De vertaling is rechtstreeks uit een vertaalmachine getrokken en is soms eerder gênant dan handig. In de instellingen kan je de taal terugzetten naar het Engels.

Downloaden: We Heart It (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2013, 17:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen inspiratie, pinterest, tumblr, we heart it

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.