Videoland Unlimited nu ook als iPad-app beschikbaar

Videoland Unlimited is nu ook beschikbaar als app voor de iPad. Met de app kun je voor 10 euro per maand naar films en series kijken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Videoland Unlimited iPad 1RTL heeft een iPad-applicatie uitgebracht voor het vandaag gestarte Videoland Unlimited. Met deze app kun je films en series bekijken die onder de videodienst vallen. Daarmee heeft Videoland eindelijk een losstaande applicatie in de App Store. Eerder beloofde RTL al dat er aan een iOS-app voor Videoland werd gewerkt. Eén nadeel: de app is er op het moment enkel voor de iPad. Een iPhone-app is nog niet beschikbaar

Videoland Unlimited is RTL’s alternatief op Netflix. Voor 10 euro per maand krijg je toegang tot een verzameling aan films en series. Daarmee heb je echter geen toegang tot alles dat op Videoland staat: alleen video’s gemarkeerd met de Unlimited-banner zijn vrij te bekijken voor iedereen met een abonnement. Een aantal nieuwere films en series kun je enkel kijken door ze los te kopen of huren. En het aanbod? Daar schreven we eerder al uitgebreid over:

Aanbod zal belangrijk zijn, in de vraag of mensen bereid zijn om een extra abonnement van 10 euro per maand af te sluiten. Videoland denkt in een goede positie te zitten omdat ze al marktleider zijn in het verhuren van films per stuk, onder andere dankzij deals met KPN en Tele2. Videoland claimt als enige partij materiaal van Sony te kunnen aanbieden in de VS, heeft goede contacten met bedrijven die series inkomen bij de ‘Big 6′ en sluit ook zelf grote deals in de VS. Daarnaast gaat Videoland voor het eerst zelf een Nederlandse dramaserie laten produceren, die later misschien ‘lineair’ (dus niet on demand) ook bij RTL te zien zal zijn.

Videoland Unlimited iPad 2

Daar staat tegenover dat het aanbod in mei nog niet héél spectaculair aanvoelde:

Het Unlimited-aanbod voelt niet heel erg spectaculair aan, maar dat kan ook liggen aan de presentatie. De videodienst presenteert alle beschikbare films in een groot overzicht met dvd-covers, maar deze is voornamelijk gevuld met harde actiefilms, horrortitels en romantische verhalen. Het voelt allemaal net wat minder spectaculair aan dan de voorpagina van Netflix, waar veel sneller grote titels verschijnen.

Videoland Unlimited is één van de twee abonnementsdiensten waar RTL dit jaar aan werkt. Daarnaast doet RTL mee aan NLziet, een project waarvoor ze samenwerken met de NPO en SBS. NLziet gaat vanaf 1 juli toegang bieden tot alle betaalde diensten van Nederlandse omroepen voor €7,95 per maand. Daarmee richt NLziet zich vooral op Nederlandstalige films en series. Videoland Unlimited en Netflix houden zich voor een goed deel ook bezig met Engelstalige content.

Pluspunten

  • Films bij de hand op de iPad

Minpunten

  • Aanbod abonnement beduidend slechter dan on-demand

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:16
Categorie Amusement
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.