Viddy krijgt grootste update ooit: filmpjes van 15 naar 30 seconden

Viddy voor iPhone heeft de grootste update ooit gehad: langere filmpjes, meer filters en geluidstracks, meer zoekopties en nieuwe navigatie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Viddy video's schieten 2.0 iPhoneDe videodienst Viddy, ooit gepresenteerd als ‘de Instagram voor video’, heeft voor het eerst in haar bestaan de videotijd opgerekt van 15 naar 30 seconden. De applicatie lijkt daarmee meer afstand te willen nemen van Vine, Twitters videodienst waarin je filmpjes van maximaal zes seconden maakt. In de grote 2.0-update van de app is het ook mogelijk om filmpjes in verschillende segmenten op te nemen, door het filmen te pauzeren en daarna verder te gaan. Precies als Vine dus – maar er zijn nog veel meer opties bij gekomen.

Met de nieuwe opties positioneert Viddy zich meer als een video-app voor mensen die willen experimenteren of juist weten wat ze doen. Je kan vanaf versie 2.0 eenvoudig de helderheid en het contrast van het beeld instellen, net zoals het volume van de video. Daarnaast kan je handmatig het aantal frames per seconde naar beneden halen. Behalve de gebruikelijke 30 frames per seconde, kan je kiezen voor 24, 12 en 6. Zo lijkt een filmpje al snel op een reeks foto’s snel achter elkaar genomen.

Op het gebied van bewerken is er nog veel meer nieuws onder de zon. Zo zijn er acht nieuwe tracks om onder video’s te zetten, waaronder een liedje van de band Fun. Verder kan je kiezen uit een wals, reggae, rock, ‘sferische muziek die doet denken aan The XX’ en ‘jazz hip-hop die op Moby lijkt’. Aansluitend zijn er zelfs 15 nieuwe kleurenfilters om op je video te plakken. Je tikt er een aan en ziet meteen hoe het beeld er dan uitziet. Als je Viddy voornamelijk gebruikt om video’s op YouTube te zetten, kan je voortaan gebruik maken van YouTube-annotaties die meteen worden doorgezet.

Viddy video schieten Viddy nieuwe tabbladen

Viddy 2.0 voor de iPhone maakt het ook makkelijker om video’s te zoeken en vinden. Hashtags, mentions en links verwijzen meteen door naar andere secties in de app, en in de sectie Explore kan je hashtagtrends (en video’s per rubriek) bekijken. Video’s in de buurt kan je zien met de nieuwe optie Geo-feeds. Met de verschillende nieuwe functies, zijn de tabbladen onderin beeld opnieuw ingedeeld. Helaas verhelpt de update nog niet het typische schokken van Viddy-video’s.

Downloaden: Viddy (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2013, 21:35
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen kleurenfilters, viddy, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.