T3 Player: fraaie muziek-app met Dieter Rams-vormgeving

T3 Player is een stijlvolle muziek-app voor iPhone in de stijl van Dieter Rams. Helaas moet je wel handmatig een selectie van muziek toevoegen.

T3 Player iPhone stijlvolle muziekspeler‘Geïnspireerd door de vormgeving van Dieter Rams‘. De muziek-app T3 Player windt er geen doekjes om en zet het prominent onder de Info-knop die je kan vinden in de toepassing. De verse applicatie heeft zodoende een interface in gebroken wit en knoppen waarbij het lijkt alsof je ze fysiek kan indrukken. Ook minimalisme staat hoog in het vaandel van T3 Player, maar dat heeft ook zo zijn beperkingen.

T3 Player draagt een slogan in de App Store: ‘Een simpelere manier om naar je muziek te luisteren’. Die slogan komt voort uit de hoofdgedachte van de app om een selectie te maken uit de muziek die op je iPhone of iPod touch staat. Die selectie is je actieve afspeellijst in T3 Player en die kan je rangschikken op alfabet en de waardering van 1 tot en met 10 die je aan de nummers geeft.

Omdat je in T3 Player een selectie van je muziek maakt, moet je nummers die in je iTunes staan handmatig toevoegen aan de app. Met de add-knop rechtsboven de afspeellijst, kan je nummers toevoegen gesorteerd op iTunes-playlists, artiest, album, alle liedjes, compilaties, schrijvers en genres. Maar: je dient de muziek die je toe wil voegen wel één voor één af te vinken. Wil je een album toevoegen? Dan ga je eerst het album in en vink je alle nummers af om ze vervolgens met de plus rechtsboven toe te voegen. T3 Player is daarmee niet echt geschikt voor enorme muziekcollecties – tenzij je daaruit juist heel graag een kwaliteitsselectie wil maken. Of nieuwe muziek wil testen. In dat geval is de waarderingsfunctie ook welkom, al valt hij helaas niet samen met de sterrenwaardering van iTunes zelf.

T3 Player iPhone muziekspeler screenshot T3 Player Dieter Rams vormgeving op iPhone

De muziekspeler bedient met een grote ronde draaiknop die niet alleen past in de stijl van Dieter Rams, maar ook erg doet denken aan het draaiwiel van de iPod – die overigens ook weer geïnspireerd is door Rams. Het draaiwiel is hier wel meer een soort knop. Je draait er geen rondjes om, om het volume te verhogen bijvoorbeeld. Hier zet je hem in een andere stand, waarbij je keuze hebt tussen afspelen, pauzeren, het vorige en volgende nummer, herhalen en stoppen. Een shuffle-knop vind je rechts onderin. Verder werkt de app gewoon met de standaardbesturing voor muziek-apps. Je kan dus ook pauzeren en het vorige en volgende nummer aanzetten vanuit het toegangsscherm van de iPhone.

T3 Player is niet de meest praktische muziek-app voor de iPhone door het model waarin je muziek selecteert. Je koopt de applicatie echt voor zijn ontwerp.

Downloaden: T3 Player (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2013, 17:02
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.