iOS game-update: Toy Story Smash It, Alien vs Predator Evolution en Penumbear

Toy Story Smash It is een nieuwe Angry Birds-achtige 3D-game voor iPhone en iPad. En: speel als alïen of Predator in AVP Evolution voor iOS.

GU DO AVP Evolution iPhone iPad actiegameDe score van deze donderdag, naast Real Racing 3 dat vandaag eigenlijk pas écht uit zou moeten zijn, is aardig in de iOS game-ipdate. Zo zijn er twee games uitgebracht die teren op bekende franchises en waar misschien wat meer moeite in is gestoken dan normaal voor een iPhone-spelletje. In AVP Evolution vergiet je bloed met de bekende aliën en predator, in Toy Story Smash It werpt Buzz Lightyear blokkentorens om. Wij worden vooral blij van Penumbear, een platformspel met een leuk foefje.

AVP: Evolution: Aaaaw

GU DO Alien VS Predator iPhone iPadAliens en Predators: misschien wel twee van de krachtigste, gevaarlijkste science-fiction figuren ooit ontworpen. Niet voor niks komen ze veelvuldig voor in games voor allerlei platformen, vol gewelddadig bloedvergieten. AVP: Evolution is de naam van de gloednieuwe iPhone- en iPad-game die op het universum teert, en het vinkt alles af wat je ervan verwacht. Het is een derde persoons actiespel waarin je loopt met een virtuele stick en toeslaat met een A- en B-knop. Hier geen Infinity Blade-achtig geveeg dus, maar ouderwets knoppen rammen met hier en daar wel een richtingskeuze als je een soldaat boven je hebt hangen om hem de strot door te snijden. Natuurlijk vormen donkere gangen het decor van het spel dat er echt niet verkeerd uitziet. Je helpt al dan niet bewapende menselijke tegenstanders om zeep door op ze af te lopen en ze te slashen in grotten, industriële basissen en gangen. Veel afwisseling zit er niet in, maar dat weet je van tevoren. Helaas is AVP Evolution niet de spectaculaire actiegame die hij op de screenshots lijkt te zijn. In beweging ziet het loopje van de Predator, een van de meest gevaarlijke en meedogenloze science-fiction monsters, er lachwekkend knuffelbaar uit. Alsof je met een mascotte van een sportclub rondrent. Maar goed, als de actie uiterst responsief en lekker reagerend was geweest, had dat niet zoveel uitgemaakt. Nu steekt de actie in de game niet boven het maaiveld uit en blijft het bij fraaie beelden. Stilstaand dan.
Downloaden: AVP: Evolution (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Toy Story Smash It: gooigrage Buzz

GU DO Toy Story Smash It Angry Birds in 3DVan een duister licentiespel naar een kindvriendelijk speelgoedspel. De filmserie Toy Story laat zich lenen voor een nieuwe variant op het Angry Birds-principe waarin je hoge ogen gooit door blokkentorens om te gooien. Je speelt als Buzz Lightyear en je kijkt hem op zijn rug, terwijl je eerst halve rondjes loopt om de bouwconstructie voor je. Als je je favoriete positie hebt gevonden, gooi je een bal op de bekende manier en hoop je in je gooi zoveel mogelijk blokken omver te kegelen. Hoe meer je er omgooit en hoe minder ballen, hoe hoger je sterrenwaardering op een level. Toy Story Smash It opent met zestig levels en Disney kennende op de iPhone, kan daar nog wel een handjevol aan worden toegevoegd in updates. Wie trouwens helemaal warm wordt van het idee ‘Angry Birds in drie dimensies’, moet zeker ook Potshot Pirates even proberen. Die is zeker zo geslaagd.
Downloaden: Toy Story Smash It (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Penumbear

GU DO Penumbear iPhone iPadWe dragen uitgever BulkyPix een warm hart toe, en dat komt maar door één ding: hoewel ze aan de lopende band nieuwe spellen uitbrengen voor de iPhone en iPad, zijn ze gewoon heel erg vaak geinig of zelfs meer dan geinig. Penumbear valt in de laatste categorie. Het is een platformer met honderd levels, maar vooral een erg coole twist. Je kan namelijk over schaduwen lopen. En dat niet alleen: de lichtjes die je in het spel verzamelt en om je heen krijgt tijdens het lopen, kunnen ter plekke nieuwe schaduwen opwerpen die je nodig hebt om een level te halen. Tegelijk is Penumbear ook een échte platformer, hoewel de trailer nog een beetje doet voorkomen dat het om ontdekken gaat. Je loopt zelfs tegen de hectiek van Mario-games aan, inclusief sprongetjes van paal naar paal met afgronden er tussenin, terwijl er een vogel overvliegt die je zomaar af kan beuken. Als laatste is behalve de gameplay en het bijzondere foefje van de schaduwen, ook de tekenstijl nog bijzonder. Hoe vaak speelde je al een platformer met een beer die enkel bestaat uit lijntjes? Als het aan ons ligt, antwoord je de volgende keer op die vraag: “Één keer eerder, in Penumbear”. Tof spel.
Downloaden: Penumbear (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=83Ck_tO3YY8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2013, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, toy story

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.