Viber Out laat je nu wereldwijd bellen naar vaste en mobiele nummers

Viber heeft Viber Out uitgerold via de iPhone-app. Met Viber Out kun je wereldwijd bellen met vaste en mobiele nummers tegen een scherpe prijs.

Viber iPhone bellen en textenViber heeft vandaag Viber Out wereldwijd uitgerold, een nieuwe functie waarmee je kunt bellen naar elk vast of mobiel telefoonnummer. Viber wordt daarmee nog meer een concurrent voor Skype, de chat- en beldienst van Microsoft. Viber Out is aanwezig in versie 4.1 van de Viber-app, die vandaag in de App Store beschikbaar zal komen. Viber Out werd afgelopen november al (half) uitgerold, om slachtoffers in de Filippijnen de mogelijkheid te bieden om gratis te bellen. De functie was nog in ontwikkeling toen de Filippijnen werden getroffen maar het bedrijf besloot om het vervroegd beschikbaar te stellen. Vanaf vandaag kan iedereen er wereldwijd gebruik van maken.


Vanaf elk platform waarop Viber actief is kun je bellen voor een redelijk laag tarief. Je kunt daarbij ook je echte nummer gebruiken als je Caller-ID, zodat het voor de persoon aan de andere kant lijkt alsof je met je normale telefoon belt. In werkelijkheid kost het je geen minuten uit je belbundel, maar reken je via Viber af.

Het bellen met je werkelijke nummer in beeld voorkomt ook dat contacten jouw nieuwe Viber-nummer moeten opslaan in hun adresboek. Door de overeenkomsten met Skype is het niet verwonderlijk dat het bedrijf een prijsvergelijking met z’n grootste concurrent heeft gemaakt, die je hieronder kunt zien. Daarbij is ook te zien dat bellen naar mobiele nummers via Viber veel goedkoper is. De prijzen voor het bellen naar vaste nummers in Europa liggen meestal rond de 1,9 en 2,3 cent. De prijzen voor het bellen naar mobiel zijn wat meer wisselend per land, maar liggen meestal onder de 10 cent, al zijn er wel uitschieters: Portugal kost 29 cent, Denemarken 24,9 cent en Frankrijk 16 cent.

Viber heeft naar eigen zeggen meer dan 200 million geregistreerde gebruikers. Om te kunnen bellen moet je Viber Out-credit kopen in bedragen van €4,99, €9,99 of €24,99 en net als bij Skype kun je automatisch laten bijvullen als het tegoed onder de €2 komt. Betalen kan met VISA, Mastercard of American Express. Wie geen creditcard heeft kan via de app credit packs van €0,89, €4,49 of €8,99 kopen en afrekenen met z’n iTunes-tegoed.

Downloaden: Viber (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

viber-out

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.