Veronica Magazine tv-gids op iPad beter na update

Veronica Magazine tv-gids is een duidelijke en snelle televisiegids voor de iPad. Je kan makkelijk tweeten, beoordelingen zien en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Veronica tv-gids 3.0 iPhoneVeronica Magazine heeft haar televisiegids-app voor de iPad grondig vernieuwd naar versie 3.0. Veronica Magazine tv-gids introduceert een nieuwe navigatiemanier die niet alleen overzichtelijker is, maar ook veel sneller werkt. Je komt meteen in de televisiegids van de dag terecht waar je soepel doorheen kan vegen met de zenders op een volgorde die je zelf hebt ingesteld. Daarnaast zie je bij programma’s trailers, foto’s, een pagina met tweets waaraan je mee kan doen en zie je wanneer uitzendingen herhaald worden.

Het begint al bij de laadanimatie bij het opstarten. Je ziet de lijn onder de letters Veronica opgevuld worden. Grappig en representatief voor de verzorgdheid die de app vanaf versie 3.0 uitstraalt. De applicatie voelt snel en gooit je vooral niet dood met allerlei opties hier en daar. Het hoofdscherm is écht de televisiegids van nu, en alleen met een paar gegroepeerde knoppen in de hoeken kom je bij andere functies.

Linksonder staan de belangrijkste knoppen, waarmee je kan schakelen tussen de tv-gids, tv-tips en films. De laatste twee pagina’s plaatsen items in eigen kolommen met daarin behalve een beschrijving ook trailers en meerdere foto’s waar je doorheen kan vegen. Je ziet bij films altijd de sterrenwaardering van de Veronica-gids en bij alle programma’s in de app staan pictogrammen waaraan je kan zien of Twitter wordt ondersteund en of je een trailer kan bekijken.

Veronica Magazine tv-gids app

Druk op een programma en de informatiebalk verschijnt rechts in beeld (en is weer net zo eenvoudig weg te schuiven). Tik op het tweetvak en je krijgt een fraaie pagina met alle tweets met de juiste hashtags die daarboven zijn weergegeven. Je kan ook meteen meedoen met je Twitter-account dat je hebt geïntegreerd in iOS. Je kan ook weer een herinnering zetten die tien minuten van tevoren af gaat. Genres en Primetime linksboven zijn knoppen waarmee je andere timelines rechts in een kader in beeld brengt; respectievelijk een hele sloot aan programmagenres of alle primetime-programma’s per zender onder elkaar.

Veronica Magazine tv-gids is een stuk beter geworden met ingang van versie 3.0. De app is sneller, logischer ingedeeld en de app lijkt op een volwaardige Twitter-cliënt voor tijdens tv-programma’s.

Downloaden: Veronica Magazine tv-gids (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2013, 15:42
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, tv-gids, veronica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.