Vendetta Online: ruimte-MMORPG voor de iPad

Vendetta Online is een online rollenspel dat zich afspeelt in de ruimte, ontwikkeld voor de iPad, Windows en Mac OS. Hierdoor kan je op meerdere platformen spelen.

Vendetta Online iconDe belofte van Vendetta Online is groot: deze ruimteschietgame laat je met potentieel honderden andere spelers tegelijkertijd door het universum heen vliegen. Hierdoor kun je allianties smeden, op jacht gaan naar anderen en handelen zodat je nieuwe schepen kunt bouwen. Daarmee probeert Vendetta Online het ruimterollenspel te zijn dat Eve Online al op de pc en Mac is.

Vendetta Online is op iOS beperkt tot de iPad 2 en later. Een iPhone-versie van de game is niet beschikbaar. Je kunt de game echter ook downloaden voor je Windows-computer of Mac, waarmee je op dezelfde servers kunt spelen als de iPad-versie. Dat de game voor zoveel platformen tegelijkertijd is gemaakt, blijkt ook wel uit de besturing: de vele virtuele knoppen op het scherm maken Vendetta Online enigszins onhandig om op de iPad te besturen.

Vendetta Online screenshot

Hoeveel je uiteindelijk uit de game kunt halen, zal afhangen van hoeveel energie je in de game wil steken. Het spel geeft vanaf het eerste moment al de indruk dat er een hoop in te vinden is, maar is tegelijkertijd ook vrij lastig om in te komen. Een uitgebreide tutorial legt je zeer veel uit, iets dat bij een spel als Vendetta een noodzaak is. Sommige spelers lijken echter tegen een bug aan te lopen waardoor de handleiding stukken overslaat, waardoor je deels onwetend de spelwereld in wordt geworpen.

Vendetta Online kost 89 eurocent, maar na de aanschaf van de app ben je nog niet klaar. Na je eerste maand aan speeltijd moet je namelijk 89 eurocent per maand betalen om te kunnen blijven spelen. Voor online RPG’s niks nieuws, maar Vendetta maakt het zichzelf hiermee wel moeilijk: Order & Chaos Online liet immers vorig jaar nog zijn prijskaartje vallen.

Downloaden: Vendetta Online (€0,89, in-app abonnement, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2013, 13:13
Categorie Games
Onderwerp mmorpg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.