iOS game-update: RPG Avabel Online, Lego Ninjago The Final Battle en Repulze Phase 3

RPG Avabel Online is een groots opgezette mmorpg als Guild Wars en World of Warcraft, Lego imiteert Super Crate Box en meer.

GU MA RPG Avabel Online mmorpg iPhoneHet mooie van gamen op de iPhone en iPad is dat er continu games uitkomen die je in de verste verte niet verwacht. RPG Avabel Online is een mmorpg en we durven meteen te zeggen: attentie, fans van Guild Wars, World of Warcraft en Monster Hunter! Ondertussen heeft Lego een nieuwe gratis game uitgebracht die doet denken aan Super Crate Box en krijgt het zweefracespel Repulze binnenkort tegenstanders op de baan, waardoor het meer dan ooit aan voorbeeld WipEout doet denken.

Lego doet Super Crate Box

GU MA Lego Ninjago The Final Battle screenshotTerwijl de Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer net met succes Ridiculous Fishing – onze laatste Game van de Week – heeft uitgebracht na een lange worsteling met een partij die haar spelidee kopieerde, daar heeft een andere naam nu het idee van Super Crate Box geadopteerd. Je weet wel, die vorige game van Vlambeer. En geen kleine naam ook. Nota bene Lego Ninjago: The Final Battle is de nieuwe verpakking van het inmiddels bekende idee dat vijanden naar beneden lopen, en jij ze moet vermoorden terwijl je steeds andere power-ups pakt om ze om te leggen. Tegenstanders die je laat lopen en aan de onderkant van het level ontsnappen, komen terug en zo zijn er steeds meer tegenstanders om stand tegen te houden. Ze worden daarbij ook steeds sterker… Lego Ninjago doet het met een stuk minder snelheid dan de Nederlandse variant die een groot publiek voor zich won begin vorig jaar, maar wel met een geinige Lego-aankleding waarin de gele mannetjes op een voorspelbare manier uit elkaar vallen als je ze hakt. Met goede prestaties spaar je upgrades voor je kracht, snelheid en levensenergie en ontgrendel je bovendien nieuwe gebieden. De besturing van Ninjago is simpel en doeltreffend, de Lego-aankleding is geinig en de game is gratis te downloaden.
Downloaden: Lego Ninjago: The Final Battle (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Repuzle Phase 3: tegenstanders op de baan!

GU MA Repuzle Phase 2 iPad iPhoneTweemaal schreven we eerder over de zweef-racegame Repulze, en dat had een reden. Bij de introductie van het spel maakte ontwikkelaar Pixelbite namelijk al bekend dat er drie ‘phases’ zouden uitkomen die het spel aanzienlijk zouden verbeteren en voorzien van nieuwe functies. De eerste keer schreven we over de release van het spel; toen het nog een spelletje was waarop je op gevaarlijk snelle banen groene en rode boosts in juiste volgordes moest overvliegen. In de tweede update – Phase 2 dus – werden nieuwe tracks geïntroduceerd die over het algemeen veel breder waren. De update bevatte verder een nieuwe besturingsmogelijkheid en power-ups op de baan. En nu staat Phase 3 voor de deur. Die gaat van Repulze écht een WipEout-variant maken. Eindelijk zijn daar de tegenstanders op de baan die je tijdens het racen moet passeren en het liefst finaal kapotschiet om van ze te winnen. Een vrijgegeven trailer zet de aankomende update kracht bij. De update moet snel komen, maar er is nog niet precies bekend wanneer.
Let op: op dit moment is Phase 3 nog niet uit! Die volgt als een gratis update.
Downloaden: Repuzle (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: RPG Avabel Online

GU MA RPG Avabel Online iPad iPhoneRPG Avabel Online is een echte MMORPG van de bovenste plank, is nu na Android uitgekomen op iOS en is ook meteen uitgevoerd in het Engels. Je logt in op online servers met honderden andere spelers, neemt opdrachten aan net als andere spelers en hakt beesten neer op jachtvelden, net als andere spelers. We hadden RPG Avabel Online bijna afgeschreven omdat het spel er niet geloofwaardig uitziet op de screenshots, maar het is echt een compleet online rollenspel, met struinen en hakken naar hogere levels, nieuwe krachten en betere specialiteiten. Om zo steeds grotere tegenstanders neer te hakken en misschien online allianties met andere spelers te smeden om samen ten strijde te trekken. Avabel is misschien een beetje priegelig op de iPhone, maar dat is wel te overzien. Als je jezelf tolereert te verdrinken in de mogelijkheden van het spel, staat er een deftige online spelwereld op je te wachten die er verdraaid goed uitziet en bovendien gratis is te downloaden.
Downloaden: RPG Avabel Online (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2013, 18:50
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, lego, mmorpg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.