Game-update: Shredder Chess, Mad Wheels, Guardian Saga en Ragnarok Violet

Deze game-update kijken we naar de schaakcomputer Shredder Chess, het racespel Mad Wheels, de ouderwetse RPG Guardian Saga en Ragnarok Violet.

Ragnarok Violet voor iPhoneOok schaakkampioenen hebben nu een reden om een iPhone aan te schaffen: Shredder Chess, een legendarische schaak-AI die al sinds 1993 wordt doorontwikkeld, is nu beschikbaar als iPhone-game. Ben je niet weg van denksporten, dan is er nog genoeg te vinden in deze game-update. Zo kijken we naar de top-down racer Mad Wheels, de ouderwetse RPG Guardian Saga en het in Korea beroemde Ragnarok Violet.

Nieuw: Shredder Chess

Shredder Chess voor iPhoneShredder Chess is wellicht niet een naam die gamers bekend voor zal komen, maar wel eentje waar schakers wereldwijd al sinds 1993 met respect over spreken. Dit in de basis simpele schaakspel heeft een AI ontwikkeld door Stefan Meyer-Kahlen, die sinds zijn conceptie constant evolueert. De schaakcomputer werd al in verschillende digitale toernooien zeer positief ontvangen. Met reden: niet alleen levert hij een goed potje, maar hij berekent tijdens het spelen ook je Elo-rang als schaker. Op basis daarvan past hij constant zijn spel aan, om je een eerlijk spel te geven waarin je ook je eigen strategie moet aanpassen om onvoorspelbaar te spelen. De app is door zijn wat hoge prijskaartje wel een die eigenlijk alleen voor de echte fanatiekelingen bedoeld is.
Downloaden: Shredder Chess (€5,99)

Van bovenaf racen in Mad Wheels

Mad Wheels voor iPhoneTop-down racers zijn sinds de komst van de iPad opeens helemaal terug. Waarom snappen wij ook niet helemaal, maar dat maakt ook niet uit, want het van bovenaf racen heeft zo zijn charme. Mad Wheels is een nieuwe racer waarin je auto is opgetuigd met het nodige wapengerei. Terwijl je samen met je tegenstanders rijdt over een van de racebanen kom je kistjes met kogels tegen, waarmee je vervolgens de rest belaagt om een voorsprong te krijgen. Ook de grootte van je voertuig is van belang: een monstertruck is misschien niet de snelste wagen, maar verplettert makkelijk een kleinere auto.
Downloaden: Mad Wheels (€0,79)

Ouderswets RPG-avontuur: Guardian Saga

Guardian Saga voor iPhoneGuardian Saga komt retro-gamers waarschijnlijk bekend voor. Het spel leent namelijk het een en ander van de klassieke varianten van Final Fantasy en Dragon Quest. In dit rollenspel ga je op avontuur met een groep helden, die je steeds met nieuwe bepantsering bekleedt en in levels doet stijgen. Naarmate je vordert stijgen de schadecijfers op het scherm en leer je steeds meer nieuwe spreuken en vaardigheden. Hoewel het een aloude formule is waar weinig door de ontwikkelaar bij wordt gegooid, voelt Guardian Saga aan alsof hij met liefde is ontwikkeld. Wat het spel een prima alternatief maakt op de officiële Final Fantasy-spellen, die al snel zo’n €6,99 per stuk kosten.
Downloaden: Guardian Saga (€1,59)

Trailer van de dag: Ragnarok Violet

In Korea lusten ze pap van Ragnarok Online, een MMORPG die daar al sinds 2002 speelbaar is op de PC. Het spel is er zelfs zo groot, dat er geregeld toernooien tussen spelers worden georganiseerd. De game vindt nu eindelijk ook zijn weg naar de iPhone, maar het is niet wat je zou verwachten: zo gaat het niet om het originele online rollenspel, maar een volledig nieuwe offline game. Weinig van het origineel zie je ook terug in de gameplay die in onderstaande trailer voorkomt. Alleen de gebieden, spelpersonages en befaamde roze blubbermonsters maken een terugkeer. Wel ziet het er leuk uit. Ragnarok Violet is vanaf 5 augustus gratis in de App Store te downloaden.

Wil je meer games voor je iPhone? Bekijk dan de vorige game-updates.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2011, 19:39
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, mmorpg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.