Elemental Knights Online: MMORPG op de iPhone

Elemental Knights Online is een Japanse MMORPG die onlangs is uitgekomen voor de iPhone. In het spel moet je jouw personage steeds sterker maken door monsters te verslaan en opdrachten uit te voeren.

Elemental Knights OnlineDe Japanse ontwikkelaar Winlight heeft het spel Elemental Knights Online uitgebracht in de App Store. In deze Massively Multiplayer Online RPG trek je er met andere spelers op uit om monsters te verslaan en opdrachten uit te voeren. Nadat je het spel hebt gekocht hoef je geen maandelijkse abonnementskosten te betalen, zoals bij Order & Chaos Online wel het geval is. Helaas kampt het spel met de nodige serverproblemen.

Er is wat geduld voor nodig om te beginnen met spelen. Start je het spel op, dan word je eerst naar een webpagina gestuurd waar je een eigen account moet maken. Na je door meerdere invulvelden te hebben geworsteld, word je naar het startscherm gebracht, waar je kunt kiezen uit de ‘gewone’ spelmodus en een alternatieve modus gevuld met speciale uitdagingen. Om te beginnen met spelen moesten wij echter meerdere malen proberen te verbinden met de server – iets dat gepaard ging met inlogschermen zonder annuleringsknop. Eenmaal ingelogd duurde het ook niet lang totdat de server ons wegens time-out problemen weer er uit schopte. Vermoedelijk heeft dit te maken met de recente lancering van de game op de iPhone.

Ben je eenmaal in het spel beland, dan kun je een personage op basis van drie standaardklassen ontwerpen: Fighter, Thief, Wizard. De iTunes-omschrijving belooft daarnaast nog een aantal geavanceerde klassen. Door queesten uit te voeren en monsters te verslaan groei je in level, waarna je steeds moeilijkere vijanden te lijf kunt gaan.

Elemental Knights Online lijkt erg op de steeds populairder wordende gratis MMORPG’s voor de pc. Zoals in deze titels is ook in Elemental Knights het Engels slecht en ben je vooral bezig met het constant verslaan van dezelfde vijand. Het level dat je behaalt is daardoor vooral een statussymbool tegenover andere spelers. Gaat het spel niet snel genoeg, dan is er een in-game winkel om het levellen te vergemakkelijken.

Hoewel er weinig online RPG’s op de iPhone te vinden zijn, is Elemental Knights Online niet de eerste. Gameloft bracht dit jaar nog Order & Chaos Online uit, een online spel dat erg doet denken aan World of Warcraft. Wij raden je aan om eerst eens in dat spel wat tijd te steken, totdat de serverproblemen van Elemental Knights Online zijn opgelost.

Downloaden: Elemental Knights Online (€1,59)
Ook genoemd: Order & Chaos Online (€0,79, tijdelijk afgeprijsd, normaal €5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2011, 14:06
Categorie Games
Onderwerpen game, mmorpg, order & chaos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.