Van A naar Beter: krijg wegwerkzaamheden gepusht op je iPhone

Van A naar Beter is een handige iPhone-app die je pushberichten verstuurt als je wegwerkzaamheden op je route dreigt tegen te komen. Je kan erin aangeven wanneer je welke rit rijdt, of zoekt ter plekke op verkeershinder.

Van A naar Beter header wegwerkzaamheden op iPhoneDe oplossing tegen een onverwachte plens op je hoofd heet Buienradar en is al jaren een doorslaand succes in Nederland. En wat dacht je van de storingsmeldingen in de app van de Nederlandse Spoorwegen? Dat heeft je mogelijk meer dan eens een ernstig vertraagde treinrit bespaard. Nu is er opnieuw een applicatie die je kan behoeden voor een tegenvaller. Rijkswaterstaat heeft de iPhone-app van A naar Beter uitgebracht, en die laat van tevoren zien welke wegwerkzaamheden jij op jouw route op jouw tijdstip tegenkomt.

Van A naar Beter had een app kunnen zijn met een doodsimpele lijst van alle wegwerkzaamheden in Nederland. Dat is het ook, maar er is een behoorlijke slimmigheid toegevoegd in de applicatie. Je kan namelijk routes die je vaak rijdt, invoeren in de applicatie om te zien of je onverwachte obstakels op je weg tegenkomt. Met de knop Mijn routes voeg je zo’n rit toe. je geeft hem een naam, selecteert op welke dagen en op welke dagdelen je de route rijdt en je geeft het vertrek- en aankomstpunt aan. De laatste instellingen: wil je pushberichten met meldingen van werkzaamheden ontvangen, of is een vermelding in het startscherm van de app genoeg? Het is een functie die andere apps met wegwerkzaamheden, zoals ANWB Onderweg, niet bieden.

Ook als je geen vast traject rijdt, maar even snel de werkzaamheden op een traject wil nagaan, kan je in de app terecht. Vul twee plaatsnamen in de centrale zoekbalk bovenin het hoofdscherm, en je ziet meteen welke werkzaamheden je onderweg tegenkomt. Elk onderhoud wordt aangekondigd met het wegnummer en het begin- en eindpunt van de route, met vervolgens de plaats van de onderhoudslocatie en een beschrijving van de vertragingsreden. Daarachter zie je een tijdsindicatie die aangeeft hoeveel minuten hinder je kan ondervinden. Nog niet genoeg informatie? Druk erop en je krijgt een uitgebreide omschrijving van het onderhoud, de gevolgen voor het wegdek (een vermindering van rijstroken bijvoorbeeld) en tot wanneer de wegwerkzaamheden duren. Je kan eveneens de locatie op de kaart bekijken en de opstopping delen per Facebook, Twitter en e-mail.

Van A naar Beter is misschien niet zo handig op dagelijkse basis als een Buienradar, maar het wel een iPhone-app die een dag op een eenvoudige manier net even wat leuker kan maken – al heb je misschien wel een navigatie-app nodig om een alternatieve route te vinden.

Downloaden: Van A naar Beter (gratis)

Van A naar Beter is ontwikkeld door Sharewire, dezelfde ontwikkelaar als de app van iPhoneclub.nl. Dat is – vanzelfsprekend – niet van invloed over ons oordeel op Van A naar Beter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 12:34
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.