Pasfoto-app Incredibooth is Apple’s gratis App van de Week

Incredibooth is een iPhone-app waarmee je foto's kan maken waarbij je doet alsof je in een pashokje zit. De applicatie is uitgeroepen tot Apple's App van de Week en is daarom een week gratis te downloaden.

Incredibooth iPhone iPod touch App van de WeekGeen gedonder met de flits die net afgaat als je met je ogen knippert, wel de lol van een foto nemen in een pashokje. Apple heeft Incredibooth uitgeroepen tot App van de Week, wat betekent dat de applicatie de aankomende week gratis is te downloaden. Het was pas aan het begin van deze maand dat de app afrekende met oude klachten dat de applicatie om de haverklap vastliep. Versie 1.6 verbeterde de stabiliteit van de toepassing waarmee je ‘pashokjefoto’s’ kan schieten.

Incredibooth foto maken pashokje op de iPhoneIncredibooth verschilt van andere kleurenfilter-applicaties omdat het echt de nadruk legt op zelfportretten die je in een pashokje zou maken. Je maakt dus een reeks aan foto’s vlak achter elkaar waar je zelf op staat, al dan niet met vrienden. Als hulpmiddel zie je tijdens het maken van een foto, op welke hoogte je ogen dienen te zitten. Ben je tevreden met het resultaat, dan kan je zowel een enkel kiekje of de hele fotoreeks delen op sociale netwerken en opslaan in je fotoalbum.

De foto’s die Incredibooth neemt, zien er van zichzelf al een beetje ouderwets uit om een gevoel van nostalgie op te wekken. De app biedt daarbij een handvol filters waarmee je de kleuren van de platen kan aanpassen, maar een neutrale en echt moderne look zit daar niet tussen. Wie meer kleurenfilters wil, kan die erbij kopen voor 79 cent per stuk. Tussen de betaalde filters tref je onder andere de feestelijk gekleurde Holidaze-booth en de Crown Colour-booth, die diamant-achtige geel- en wittinten op de foto’s loslaat.

Incredibooth heeft een gemiddelde App Store-waardering van 2,5 ster op 28 beoordelingen. Die lage score dankt het vooral aan inmiddels verholpen stabiliteitsproblemen.

Downloaden: Incredibooth (tijdelijk gratis, was €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 12:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen app van de week, selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.