VaarWater: ontdek Amsterdam met je iPhone vanaf het water

VaarWater is een app als je de grachten op wilt in Amsterdam. VaarWater van Waternet bevat routes, nuttige plaatsen en allerlei andere informatie voor de watersporter die Amsterdam wil ontdekken.

amsterdam waternetMet het lekkere weer van de afgelopen dagen hebben veel mensen zin om het water op te gaan. Met een bootje op de Amsterdamse grachten, genieten van de terrasjes en de huizen waar je langs vaart. Natuurlijk neem je daarbij je iPhone mee, want er is nu een nieuwe iPhone-app die je de weg wijst: VaarWater. De app is gemaakt door aFrogleap en bevat actuele informatie over vaarroutes, openingstijden van bruggen en sluizen, overnachtingsplaatsen, tankstations, trailerhellingen en nog veel meer. Je vindt in de app ook een overzicht van vaarregels en borden. De interessante punten (POI’s) kun je naar eigen inzicht in- en uitschakelen, er is nieuws over evenementen, vaargebieden, elektrisch varen en stremmingen.


De app is gemaakt in opdracht van WaterNet, dat verantwoordelijk is voor het waterbeheer in Amsterdam. De app gaat verder dan alleen wat informatie tonen, die je ook op een website kunt opzoeken. Je kunt in de app namelijk ook een profiel aanmaken, waardoor je zichtbaar wordt voor andere gebruikers van de app. Je kunt precies zien waar andere bootjes varen en welke bruggen voor jouw boot te laag zijn.

waternet-appBootjesbezitters zijn blijkbaar erg sociale types. De app bevat maar liefst twee tabbladen met sociale functies: een tabblad Chat (die nog niet functioneert) en een tabblad Twitter, met allerlei berichtjes waarin de hashtag #vaarwaterapp is gebruikt. Je kunt vanuit de app zelf ook twitteren, waarbij deze hashtag er automatisch achter wordt geplakt. Eventueel kun je dit uitschakelen (via de knop Twitter Connect in de instellingen). Wat je ook kunt uitschakelen is de notificatie voor nieuwsberichten en het delen van je locatie.

WaterNet geeft iedereen met een havengeldsticker elk jaar een kaart met de waterwegen in Amsterdam, waarop interessante vaarroutes staan uitgestippeld. Die routes vind je ook in de app terug, maar je moet er wel even naar zoeken. Standaard staan ze namelijk uitgeschakeld, net als de weergave van interessante plaatsen en bruggen. Via de knop Filteren vink je aan welke routes je wilt zien (waaronder twee Koninginnedag-routes) en welke aanvullende info (zoals supermarkten, toiletten, watertappunten en andere nuttige plekken) je in beeld wilt zien. De kaart zelf is in feite een Google Map-weergave in een app en is dus niet beperkt tot Amsterdam, maar de informatie zelf is wel alleen gericht op Amsterdam.

Erg handig voor mensen die het water op willen – en nog gratis ook.

Downloaden: VaarWater (gratis)

waternet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.