Game-update: Monstruction, Snooker Club en Train Conductor gratis

Elke dag brengt iPhoneclub het laatste gamenieuws in de Game-update. Vandaag hebben we twee gratis games voor de iPhone en iPod touch: Snooker Club en Train Conductor, is er een spel met monsters, een nieuwe turn-based strategy game en een update voor Sheep Abduction.

GU Monstruction voor iPhone en iPod touchHet is 20:00 uur, dus tijd voor een nieuwe game-update. Die brengen we sinds gisteren op elke werkdag rond dit tijdstip. Gewoon, om even na het avondeten te ontspannen met nieuwe games, tijdelijk goedkopere of gratis games en nieuwtjes op het spellenfront. Wij scheiden het kaf van het koren. Vandaag onder andere een spel waarin je constructies in evenwicht moet houden, razendsnel wissels aanleggen in de gratis game Train Conductor en een nieuw turn-based strategiespel.

World to Conquer, nieuw strategiespel

GU World to Conquer voor iPhone en iPod touchOuderwetse turn-based strategie, dat biedt het nieuwe World of Conquer voor de iPhone en iPod touch. In het spel stuur je om de beurt tegen de computer een leger aan van soldaten-ninja’s, samurai’s en boogschutters. Alles zit erin. Met de werkelijkheid neemt World to Conquer het niet zo nauw, maar diepgang is er wel degelijk in te vinden. Zo hebben de twaalf soorten strijders bijzondere eigenschappen die je kan uitspelen tegen elkaar. De grenadier kan bijvoorbeeld rotsen uit het landschap oplazen die de dekking van een tegenstander waarborgen. Van tevoren geef je zelf aan welke eenheden je aanneemt. In een campagne-modus neem je het op tegen draken en eindbazen. Er is ook een multiplayer-modus waarin je de iPhone kan doorgeven aan een vriend. Bekijk ook deze onderstaande trailer van World to Conquer.

Downloaden: World to Conquer (€2,99)

Grote update voor Sheep Abduction

GU Sheep Abduction voor iPhone, iPod touch en iPadWeet je nog, dat maffe spel waarin je schapen van het boerenland in een UFO moet lokken, om ze mee te slepen naar een aangegeven bestemming? Dat is Sheep Abduction en die game heeft een flinke update gekregen. Sinds gisteren is de applicatie universeel en dus ook op de iPad te spelen. Ook zijn de beelden geoptimaliseerd voor het Retina-beeldscherm van de iPhone 4 en oogt het vreemde tafereel een stuk scherper nu. Het stuiteren van de wollige viervoeters moet nu ook verholpen zijn. ‘De stuiter-code en UFO snelheid code zijn herschreven en framerate-onafhankelijk geworden‘, luidt de beschrijving in de App Store. Verder is het spel vooral toegankelijker gemaakt met nieuwe instructies en makkelijker levels hier en daar.

Downloaden: Sheep Abduction (€0,79)

Nog even voor niks downloaden: Snooker Club

GU Snooker Club voor iPhone en iPod touchEen update met online multiplayer is aanstaande en ter ere daarvan is Snooker Club tijdelijk gratis. De universele app die dus ook op de iPad werkt, is volledig in 3D uitgevoerd en brengt het snookergevoel van het café naar de iPhone. Ze gooien er nog wel een laagje bovenop: de ‘club’ uit de titel slaat op gejurkte vrouwen die zich in wulpse houdingen aan de speler aanbieden. In de gameplay merk je gelukkig niks meer van die banaliteiten. De makers Future Games of London brachten eerder al Pool Bar – Online Hustle uit. Het online element is ze wel toevertrouwd dus. Bijzonder is dat je dadelijk voorafgaand aan een online potje (virtueel) geld kan inzetten. Wie het graag wat simpeler houdt, kan het spel ook op één iPod touch of iPhone met z’n tweeën spelen.

Downloaden: Snooker Club (tijdelijk gratis)

Vandaag gratis: Train Conductor

GU Train Conductor voor iPhone en iPod touchTrain Conductor speelt zich af in Australië is nog enkele uren gratis. In beeld liggen drie genummerde sporen onder elkaar. Daar komen treinen op die een ander spoor als eindbestemming hebben. Jij kan ze begeleiden door wissels tussen de sporen te tekenen. Ook kunnen treinen tijdelijk stop worden gezet – zelfs op een wissel. De eerste levels kom je fluitend door maar Train Conductor wordt al snel chaotisch omdat de treinen zowel naar links als naar rechts gaan. Bovendien kan je de snelheid verhogen. De treinen rijden dan sneller, maar een level duurt even lang zodat je meer treinen naar hun bestemming kan brengen en meer punten krijgt. Ter ontspanning is er een ‘Graveyard Shift’. Dan zoeven er spoken over de rails die dwars door elkaar heen kunnen. Train Conductor is voor de gelegenheid in paasthema gestoken. Dat betekent wel dat je het melodietje van Lief Klein Konijntje in de menu’s hoort…

Downloaden: Train Conductor (tijdelijk gratis, anders €0,79, universeel)

Trailer van de dag: Monstruction

Monstruction is gloednieuw en origineel is het ook. In Monstruction stapel, lijm en balanceer je bouwwerken in meer dan zeventig verschillende levels. Dat zou de moeite van het vermelden niet eens waard zijn, ware het niet dat een drietal gekke monsters de stevigheid en de balans van je kersverse bouwwerk op de proef stellen. Een geele vogel met snor vliegt over de constructies heen en poept erop (ja echt…), een lichtblauwe ‘haai’ tikt erop en last but not least is er een panda die een gebouw omver zingt met opera. Alleen door de iPhone te kantelen en te balanceren kun je een constructie redden. Succes.

Downloaden: Monstruction (€0,79)

Game-update gemist? Klik hier voor het overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2011, 20:52
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, snooker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.