Seamless: muziek switchen tussen iPhone of Mac

Seamless is een nieuwe app waarmee je muziek die je op de Mac afspeelt kunt laten doorspelen op de iPhone en omgekeerd. Zo hoef je nooit een nummer af te breken als je de deur uit wilt.

seamlessJe zit thuis achter je Mac en luistert naar wat muziek. Opeens is het tijd om de deur uit te gaan. Je pakt je iPhone, doet oordopjes in en realiseert je opeens dat het wel handig zou zijn als je gewoon verder zou kunnen luisteren. Met Seamless kan dat. Deze oplossing bestaat uit twee componenten: een gratis app die je op de Mac installeert en een iPhone-app van €0,79 die ermee samenwerkt. De Seamless-app weet welke muziek je op de Mac speelt en kan de muziek meteen overnemen als je op de knop ‘Transition Music’ klikt.


Het werkt in twee richtingen, want je kunt ook muziek waar je op de iPhone naar luisterde laten verderspelen op je Mac. Het enige wat je hoeft te doen is op een knop drukken. De app onthoudt niet alleen naar welk nummer je luisterde, maar weet ook de positie.

seamless iphoneBeide apparaten moeten op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangemeld. Ook moet het nummer waar je naar luistert in een afspeellijst staan. De app werkt nog niet wanneer je een los nummer uit je muziekbibliotheek afspeelt, maar dit is een bug die op korte termijn wordt opgelost. Ook moet de muziek (uiteraard) op beide apparaten aanwezig zijn, dus als je muziek aanschaft op je iPhone kan het gebeuren dat een nummer nog niet in de muziekbibliotheek op je Mac staat. De app zelf heeft niet zoveel om ‘t lijf: je ziet een albumhoesje en een knop met de tekst ‘Transition Music from Mac’. Volgens de video hieronder vindt de overdracht van Mac naar iPhone naadloos plaats, without dropping a beat!

Downloaden: Seamless (€0,79)
Benodigde Mac-app: Seamless (gratis, via de Mac App Store)
Met dank aan alle tipgevers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 april 2011 om 22:43
Onderwerp
Categorie
Muziek
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.