Update voor Tweetbot werkt minpunten weg

Een update voor de Twitter-applicatie Tweetbot voor de iPhone en iPod touch moet de app veel sneller maken

Twitteren met Tweetbot voor de iPhone en iPod touchEen halve maand geleden verscheen de Twitter-applicatie Tweetbot op de iPhone en iPod touch. De app was op de dag van de uitgave al de populairste betaalde app van Nederland, maar in onze recensie constateerden we dat Tweetbot twee minpunten heeft. Na een tijdje de app gebruiken wordt ‘ie erg traag en de links en verwijzingen profielinformatie zijn niet klikbaar. Eén daarvan is opgepakt in een vandaag verschenen update. Ook zijn er toekomstige veranderingen van de app bekendgemaakt.

In een blogpost van ontwikkelaar Tapbots staat de lijst van doorgevoerde verbeteringen in Tweetbot 1.0.2. Dit betekent:

  • De app werkt sneller en stabieler nadat je hebt gewisseld tussen accounts.
  • De profielpagina is aangepast: boven het aantal Followers staat nu ook het aantal tweets van een persoon. Als je erop klikt, zie je de de berichten van die persoon. Dat kon voorheen alleen door op de tekstballon onderin te drukken. Dat was wat onduidelijk. Helaas is de profielomschrijving nog steeds statisch: je kan niet op vermelde personen en webadressen klikken.
  • Tweetbot wordt nu niet meer trager als de applicatie al een lange tijd in gebruik is. Daarmee is het voornaamste minpunt uit onze recensie verholpen.
  • Ondersteuning van Read it Later en Instapaper, is meer naar voren gebracht. Hiermee kun je gekoppelde URL’s bewaren voor offline-gebruik.
  • Een nieuwe lettergrootte ‘tiny’, ofwel klein.
  • Ondersteuning voor Posterous als foto- en videodienst.

De update is nu te downloaden. Binnenkort zal versie 1.1 verschijnen en daarin moet de applicatie ook in landscape-modus werken. Het is nog niet bekend wanneer dat zover is, want, stelt Tapbots:

“Onze interface is handmatig gemaakt en dus kunnen we niet zomaar een paar regeltjes code toevoegen. We moeten elementen hervormen en dat kost tijd. We zijn sloom. We zijn maar met z’n tweeën en testen alles grondig zodat het de eerste keer al goed werkt.”

Wie op push-notificaties in Tweetbot hoopt, komt voorlopig van een koude kermis thuis. Tapbots zegt dat de kosten hoger zullen zijn dan de opbrengsten als die functie geïmplementeerd wordt. Tot nu toe gebruikt Tweetbot de externe, maar gratis cliënt Boxcar.

Downloaden: Tweetbot (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2011, 11:12
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tapbots, tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.