Update NRC.Next veroorzaakt inlogproblemen op iPhone

NRC.Next voor de iPhone en iPod touch is van een update voorzien die het abonnees onmogelijk maakt om in te loggen. In de App Store stromen de negatieve recensies omtrent de update binnen.

NRC.Next iPhone iPod touch appNRC.Next heeft haar universele applicatie voor de iPhone en iPad voorzien van een update vandaag. De inhoud van de update staat niet vermeld: in de App Store-omschrijving staat alleen te lezen dat het gaat om een ‘nieuwe versie’. Wat wel bekend is, is dat de update grote problemen veroorzaakt. Abonnees van de krant laten massaal negatieve recensies achter in de App Store. Het is niet meer mogelijk om in te loggen met de applicatie. De vernieuwde applicatie geeft daarbij de melding dat er geen internetverbinding is.

Het is nog wel mogelijk om het laatste nieuws van de website van de krant te lezen, en ook het nieuwste nummer van de krant downloaden geeft geen problemen. Het lukt abonnees echter niet meer om in te loggen in de applicatie. Met die functie kunnen abonnees doorgaans de laatste 30 kranten op de iPhone gratis lezen.

Ook over de kwaliteit van de krant bestaan klachten. De resolutie van de krant is zodanig laag, dat je een krant zelf niet kan lezen op de iPhone en iPod touch. Ingezoomd is de pagina daar veel te groezelig voor. Dat was voor de update niet het geval. Je kunt wel een artikel lang indrukken om het in een iPhone-aangepaste layout te zien. Ook lijkt de snelheid waarmee je een krant kan downloaden hoger te liggen.

Vanwege de abstracte omschrijving van de update in de App Store, kunnen we niet achterhalen of de onleesbaarheid een bewuste keuze is geweest of niet. We hebben ontwikkelaar Twipe om uitleg gevraagd.

Het is niet de eerste keer dat de kwaliteitskrant een dubieuze update aan haar iPhone-app geeft. In september bevatte de update van de NRC-app talloze fouten en werd enkele dagen later de oude app opnieuw aangeboden.

Volgens ontwikkelaar Twipe moeten de inlogproblemen inmiddels verholpen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2011, 18:15
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen kranten, nrc reader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.