Lekker 2012: de beste restaurants van Nederland gerecenseerd

Lekker 2012 is de nieuwe uitgave van de restaurantgids van Nederland van uitgeverij Sanoma. De iPhone-app laat de lijst met 100 beste restaurants zien en recenseert daarnaast nog eens 400 toptenten waar je kan eten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Lekker 2012 restaurantgids iPhoneAls het aan de apps op de iPhone ligt, hoef je nooit meer uit eten te gaan bij een teleurstellend restaurant. De restaurantgidsen en recensiediensten vliegen je om de oren. Zo schreven we de laatste maand al over het nieuwe sociale netwerk Fondu en het iPhone-magazine IENS Toppers 2012. Lekker 2012 doet nog eens een duit in het zakje, maar komt niet uit de pen van hobby-eters, maar van experts. Het is de comeback van een naam die we eind vorig jaar ook al voorbij zagen komen. De jaarlijkse uitgave van Sanoma zet ook voor het aankomend jaar de 500 beste restaurants van Nederland op een rij.

Op een dubbeltje meer of minder wordt niet gekeken in de restaurantkeuze van Lekker, maar of het eten zijn geld waard is, des te meer. Eigenlijk kan je de recensies in de applicatie indelen in twee categorieën: binnen de Top 100 en de nummers 101 tot en met 500. De top 100 presenteert zich in een apart tabblad, waarin de keurig genummerde lijst de naam van het restaurant toont en de locatie ervan. Tik op een restaurant en je komt terecht bij de algemene informatie. Contactgegevens, een link naar de website, adresgegevens met link naar Google Maps, de openingsdagen en de prijs van een dinermenu en huiswijn staan onder elkaar vermeld. Er is eventueel een tabblad over de chefkok, maar altijd een tab met de recensie. Recensies zijn vlot geschreven en gaan beknopt in op de sfeer en vooral de gerechten van een eetgelegenheid. Lekker 2012 de nummer één van de restaurantgidsHet is leuk om te lezen dat Lekker constant bezig is met het vormen van de top 100 – na een paar afsluitende regels van een recensie te lezen, ben je alweer benieuwd hoe de lijst van volgend jaar eruit zal zien. Voor die volgende editie is het daarom ook leuk als de positie van het jaar ervoor staat aangegeven.

Behalve de genummerde top 100, kan je ook zoeken op top 500-restaurants in de omgeving. Dat doe je op een Google Maps-afbeelding of in een lijstweergave. Op provincie zoeken kan in het tabblad Lekker 500. Behalve een overzicht van de recensies in de provincie, is er een algemene introductie over de culinaire vondsten aldaar, en kan je naast de beste en alle restaurants, ook de nieuwkomers vinden. Aansluitend is er nog het tabblad Zoeken, waarop je op naam kan zoeken, maar ook op criteria. Welke afstand wil je maximaal reizen, wat is de soort keuken en in welke prijscategorie zoek je iets? Zoeken op waardering kan niet: Lekker doet niet aan beoordelingen in cijfers, sterren of kokmutsen. Lekker laat je vooral recensies lezen – en dat is met de aangenaam vlotte schrijfstijl van de app (en vermoedelijk ook het bijbehorende magazine) geen bezwaar.

Downloaden: Lekker (€4,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2011, 22:17
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen recensies, restaurant, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.